Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Συγκλονιστική μαρτυρία: Πώς το διάταγμα Τραμπ σκότωσε μιαν 75χρονη γυναίκα

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017
Ένας νεαρός άνδρας ιρακινής καταγωγής, που μένει στο Μίσιγκαν και είναι Αμερικανός πολίτης, κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο της 75χρονης μητέρας του.....


Ο Μάικ Χάγκερ, όπως ονομάζεται ο άνδρας, επισκέφτηκε το Ιράκ με στόχο να φέρει τη μητέρα του στις ΗΠΑ, προκειμένου να νοσηλευτεί, καθώς ήταν άρρωστη. Η Νάιμα, η μητέρα του, ζούσε στην Αμερική από το 1995 και είχε πράσινη κάρτα. Παρ’ όλ’ αυτά, της απαγορεύτηκε η είσοδος στις ΗΠΑ από το Ιράκ, εξαιτίας του νέου διατάγματος Τραμπ. Εκείνη, έφυγε από τη ζωή μια μέρα μετά.

«Ήξερε ότι έπρεπε να πάει σε νοσοκομείο στην Αμερική, αλλιώς θα πέθαινε» σπάραξε ο Χάγκερ σε συνέντευξή του. «Μας κατέστρεψαν! Πήγα με την οικογένειά μου και γύρισα μόνος μου. Κατέστρεψαν την οικογένειά μας!»

Ο Χάγκερ, που δούλευε στο Ιράκ ως μεταφραστής των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, είπε στο CBS ότι η απόφαση αυτή του Τραμπ «ήρθε από το πουθενά».

Ο Χάγκερ υποστηρίζει ότι υπαίτιος είναι ο Τραμπ και το διάταγμά του, που θέλει τον αποκλεισμό και την απαγόρευση εισόδου σε όσους έρχονται από μουσουλμανικές χώρες, ακόμα κι αν έχουν πράσινη κάρτα.

Πολλοί από αυτούς κρατήθηκαν για μέρες στα αεροδρόμια των ΗΠΑ, κάποιοι γύρισαν πίσω στις χώρες τουςκαι σε άλλους δεν επετράπη να πετάξουν καν στην Αμερική.

«Το πιστεύω πραγματικά αυτό, αν μας άφηναν να μπούμε στη χώρα, η μαμά μου θα καθόταν τώρα εδώ δίπλα μου. Έφυγε εξαιτίας του!».



































athensmagazine

  • Blogroll

  • Blog Archive