Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Δίκη Κ. Πελετίδη – Ποιός δικάζει ποιόν στην Πάτρα

Posted by Β.Π. Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017
16716304_1483711995001660_5294091298878355942_oAπό μαζική συμπαράσταση χαρακτηρίστηκε η δίκη του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, για παράβαση καθήκοντος, που θα συνεχιστεί στις 23 Φεβρουαρίου.
Τότε θα συνεχιστεί με την απολογία του Δημάρχου και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.
Η μαζική συμπαράσταση, όχι μόνο των πολιτών που συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια, αλλά...
με ψηφίσματα μαζικών φορέων από όλη την Ελλάδα, έρχεται να υποδηλώσει τη συμφωνία τους με τον τρόπο που ο Δήμαρχος χειρίστηκε το θέμα για το οποίο διώκεται και να δημιουργήσει στη Χρυσή Αυγή μεγαλύτερη πίεση από αυτή που η ίδια ήλπιζε να δημιουργήσει στη δημοτική αρχή της Πάτρας. Συνεπώς το ερώτημα είναι ποιός δικάζει ποιόν στην Πάτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και αθλητικά σωματεία δραστηριοποιήθηκαν στο πλευρό του Δημάρχου. Πλέον ο πήχυς για αρκετούς αυτοδιοικητικούς φορείς, αλλά και όχι μόνο αυτούς, μπήκε σε συγκεκριμένο ύψος.
Ο Κώστας Πελετίδης δικάζεται για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο. Επίσης δεν παραχώρησε στοιχεία για αλλοδαπά παιδάκια που είχαν γραφτεί σε παιδικούς σταθμούς.

Εργαζόμενοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων είχαν συγκεντρωθεί στις οδούς Μαιζώνος και Γούναρη, που βρίσκεται το δημαρχείο και το δικαστικό μέγαρο αντίστοιχα και συμπαραστάθηκαν στον Κώστα Πελετίδη φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος τόνισε ότι: «Σήμερα δεν δικάζεται ο Δήμαρχος Πατρέων, αλλά το σύνολο του Πατραϊκού λαού, που δεν θέλει να έχουμε εγκληματικές, ναζιστικές οργανώσεις, των οποίων τις πράξεις έχει ζήσει η ανθρωπότητα. Έχουμε κι εμείς βιώσει τι θα πει ναζιστική οργάνωση, με τα Προσφυγικά και τα Καλάβρυτα. Ο κόσμος που βρίσκεται εδώ σήμερα συγκεντρωμένος, το κάνει γιατί θέλει να υπερασπιστεί τις ανθρώπινες αξίες, να χτυπήσει το ρατσισμό κι εκείνες οι απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της πόλης,  δήλωσε πριν την έναρξη της δίκης, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.
patra
DSC_2800Στο ερώτημα τι περιμένει από το Δικαστήριο, ο Δήμαρχος απάντησε: Το καθήκον του. Το οποίο είναι να σταθεί με τον Ελληνικό, τον Πατραϊκό λαό και να σταματήσει την πορεία αυτών που στάζουν δηλητήριο, διχάζουν και αμαυρώνουν με τα εγκλήματά τους, την ζωή του τόπου μας.
Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι η κατάθεση της πρώτης μάρτυρος υπεράσπισης στη δίκη του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.
Στην κατάθεσή της, αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την μη παραχώρηση χώρων και γενικότερη την μη διευκόλυνση δράσης της Χρυσής Αυγής, από τον Δήμο Πατρέων.
Χαρακτηριστική είναι η απάντησή της, σε ερώτηση του υπόδικου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, για το αν η απόφαση έβλαψε την Χρυσή Αυγή στη διάρκεια των εκλογών: «Ωφέλησε τον Πατραϊκό λαό» είπε.
Τέλος και μετά τη διακοπή της δίκης μέχρι τις 23/2, ο Κ. Πελετίδης δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει τον αγώνα της για να μην περάσει η ιδεολογία και η προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής και το ρατσιστικό της δηλητήριο. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Το θέμα είναι πολιτικό και αφορά την προάσπιση αυτής της πόλης, απέναντι στα ρατσιστικά μηνύματα.
Η Πάτρα δεν θα γίνει ποτέ ένας χώρος που θα δράσουν αυτοί που θέλουν να μας διαχωρίσουν και να λένε ότι τα παιδιά είναι ξένα και δεν θα πηγαίνουν στα σχολεία μας, γιατί δεν είναι δικά μας.
Θα προασπίσουμε την πόλη μας από τα εγκλήματα τα οποία γίνονται με βάση τη ναζιστική ιδεολογία που έχει αυτό το μόρφωμα».

ert.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive