Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Αμερικανικό εφετείο απέρριψε νωρίς το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης να επαναφέρει αμέσως σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό, ρατσιστικό διάταγμα του Αμερικανού προέδρου Ντόλαντ Τραμπ, που απαγορεύει την...
είσοδο στις ΗΠΑ των πολιτών από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό και απαγορεύει επίσης προσωρινά την είσοδο προσφύγων.

Το αίτημα για άμεση επαναφορά τις ισχύος του διατάγματος εν αναμονή της πλήρους εξέτασής της έφεσης κατά της αναστολής της ισχύος του απορρίπτεται, αναφέρεται στην απόφαση του εφετείου.


Στην απόφαση προστίθεται πως αύριο, Δευτέρα αναμένεται μια απάντηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης υπέρ της έφεσης που έχει ασκήσει.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε την έφεση μια ημέρα αφού ομοσπονδιακός δικαστής στο Σιάτλ διέταξε την άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης του Τραμπ.

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατά του διατάγματος Τραμπ διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Την Παρασκευή ο ομοσπονδιακός δικαστής του Σιάτλ, Τζέιμς Ρόμπαρτ, επέβαλε προσωρινή «παύση» της ισχύος των παραπάνω αποφάσεων, έως ότου εξεταστεί η προσφυγή της Πολιτείας της Ουάσιγκτον.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε ενέργειες για να ανατρέψει την απόφαση, που έλαβε την Παρασκευή o ομοσπονδιακός δικαστής ο οποίος ήρε την ταξιδιωτική απαγόρευση, και προειδοποίησε πως η απόφαση αυτή προκαλεί άμεση βλάβη στο δημόσιο, εμποδίζει την εφαρμογή μιας εκτελεστικής διαταγής και αμφισβητεί την κρίση του προέδρου όσον αφορά την εθνική ασφάλεια.






tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive