Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Στην δικαιοσύνη παραπέμπει ο Δήμος Αριστοτέλη το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών σχετικά με τις συναλλαγές του Δήμου επί δημαρχίας Χρ. Πάχτα με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός μετά από ομόφωνη απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου σε χθεσινή του συνεδρίαση.
Ο δήμος έχει πλέον στα χέρια του το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών για τις...
τριγωνικές σχέσεις-συναλλαγές του Δήμου Αριστοτέλη με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός για τα οικονομικά έτη 2011 έως και 2014, με βάση το οποίο προκύπτει σωρεία παραβάσεων στις διαδικασίες που διενεργήθηκαν τότε ενδεχομένως και φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του stokokkino.gr   η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός πραγματοποίησε δωρεές ύψους 11 εκατ. ευρώ στον Δήμο αλλά και δωρεές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ  σε είδος αλλά και σε οικοδομικά υλικά, ηλεκτρολογικό υλικό, καύσιμα κ.α.
Να σημειωθεί ότι οι δωρεές αυτές εκατομμυρίων ευρώ, εκτός από την περίπτωση των χρηματικών δωρεών αποτελούν συναλλαγές της εταιρείας με τρίτους που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του Δήμου Αριστοτέλη.
Μόνο που η νομοθεσία προβλέπει ότι όταν ο Δήμος θέλει να φτιάξει κάτι πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες π.χ. διεθνής διαγωνισμός, ή απόφαση για απευθείας ανάθεση, να διενεργηθούν μελέτες να εγκριθούν, να γίνει παραλαβή κ.α.,  χρειάζονται δηλαδή να τηρηθούν διαδικασίες δημόσιων λογιστικών.
«Εμείς ως δημοτική αρχή δεν στεκόμαστε μόνο στην νομιμότητα των διαδικασιών αυτών. Η απόφαση να διακόψουμε τις δωρεές και τις συναλλαγές με την εταιρεία προέκυψε από την θέση μας ότι δεν πουλάμε το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων έναντι κάποιου αντιτίμου» ξεκαθαρίζει ο Γ. Ζουμπάς, δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη stokokkino.gr προσθέτοντας: «Από την στιγμή που γνωρίζουμε ότι η εταιρεία προκαλεί ζημιά στον τόπο μας σταματήσαμε τις συναλλαγές γιατί πιστεύουμε ότι αυτές γίνονταν ως αντίτιμο στην καταστροφή που προκαλεί η εταιρεία με την δραστηριότητά της. Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε την ίδια άποψη και δεχόταν τις δωρεές αυτές. Στείλαμε λοιπόν την έκθεση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών δημόσιας διοίκησης με το ερώτημα αν αυτές γίνονταν σύμφωνα με τον νόμο».

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive