Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Είκοσι νέους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό ζητούν οι υποψήφιοι παραχωρησιούχοι, περίπου δύο μήνες πριν αρχίσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του αυτοκινητοδρόμου. Σε μια προσπάθεια να ελέγξουν πλήρως το σύνολο Εγνατίας, ώστε να μην υπάρχουν διαρροές όσων.... επέλεγαν μέχρι σήμερα να εξέλθουν του αυτοκινητοδρόμου για να αποφύγουν τα διόδια, οι υποψήφιοι επενδυτές, ζητούν να λειτουργήσουν συνολικά 38 σταθμοί!
Σήμερα, στην Εγνατία οδό υπάρχουν  οκτώ μετωπικοί σταθμοί διοδίων, ενώ το επόμενο διάστημα και μέχρι και το τέλος του 2018, επρόκειτο να  λειτουργήσουν άλλοι δέκα, με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη το 2014.

Οι 20 πλευρικοί σταθμοί που ζητούν οι υποψήφιοι παραχωρησιούχοι

Η μεγαλύτερη ανατροπή, ωστόσο, θα έρθει εάν η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, κάνουν αποδεκτές τις εισηγήσεις του ΤΑΙΠΕΔ για τη λειτουργία κα πλευρικών διοδίων. Η Εγνατία και οι είσοδοι- έξοδοί της, θα αποκτήσουν συνολικά 38 σταθμούς, αναγκάζοντας τους διερχόμενους οδηγούς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
“Για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτών των σταθμών πρέπει να βγει μια Κοινή Υπουργική Απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών και από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μέχρι να βγει αυτή η απόφαση εμείς δεν υλοποιούμε τίποτα από αυτά”, τόνισε μιλώντας στο thestivalgr, o πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης.


Οι 20 πλευρικοί σταθμοί

Οι 20 πλευρικοί σταθμοί θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία κατά μήκος της Εγνατίας Οδού από την Δυτική Μακεδονία μέχρι την Θράκη.

Δυτική Μακεδονία:

Στην Παναγιά Γρεβενών

Ανατολικά της Σιάτιστας Κοζάνης

Στην Καλαμιά Κοζάνης

Κεντρική Μακεδονία:

Στο Πολύκαστρο,

Στο Κλειδί, τα Μάλγαρα και τη Χαλάστρα

Στους Κόμβους Λαγκαδά, Προφήτη και Βαγιοχωρίου,

Στην Ασπροβάλτα,


Ανατολική Μακεδονία:

Στον κόμβο Γαληψού Ορφανού, στη Μουσθένη, στην Ελευθερούπολη, τον Άγιο Ανδρέα και τα Άσπρα Χώματα.

Θράκη:

Στα Βαφέικα Ξάνθης και τον Ίασμο Κομοτηνής, στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και στη Μέστη Αλεξανδρούπολης

Πηγή: http://www.thestival.gr/
  • Blogroll

  • Blog Archive