Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Εξέγερση στην Παραγουάη! Κόλαση στους δρόμους με έναν νεκρό (Βίντεο)

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Απριλίου 01, 2017
Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στην Παραγουάη....
μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας όταν οι δεύτεροι έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, βομβων κρότου λάμψης και σφαιρών καουτσούκ με στόχο την διάλυση του πλήθους.

Οι διαδηλωτές στη βία των κατασταλτικών δυνάμεων έσπασαν τους φράχτες του κοινοβουλίου και εν συνεχεία πυρπόλησαν το Κογκρέσο.  Η πυροσβεστική έσπευσε εγκαίρως στο σημείο, με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο.

Από τις σκληρές οδομαχίες τραυματίστηκαν πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών δημοσιογράφοι και πολιτικοί. Παράλληλα, περίπου 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ πολυεθνικές  και κυβερνητικά κτίρια πυρπολήθηκαν από το εξαγριωμένο πλήθος.

Επίσης, από την βιαιότητα της αστυνομίας νεκρός έπεσε και ένας 25 χρονος, ο Ροντρίγκο Κουιντάνα όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, αφού εισέβαλαν στο αρχηγείο της νεολαίας οργάνωσης ακτιβιστών και πυροβολούσαν αδιακρίτως με σφαίρες καουτσούκ.
Δείτε το επίμαχο βίντεο από την δολοφονία

Τα επεισόδια ξέσπασαν  λίγη ώρα αφού η Γερουσία ενέκρινε, σε μια ψηφοφορία που έγινε μυστικά, μια αναθεώρηση του Συντάγματος που θα επιτρέψει στον πρόεδρο Οράσιο Καρτές να διεκδικήσει την επανεκλογή του στον θώκο.Το Σύνταγμα της χώρας απαγόρευε ο πρόεδρος να επανεκλέγεται στο αξίωμα αφότου υπερψηφίστηκε, το 1992, μετά την πτώση της δικτατορίας το 1989.





















indicator


  • Blogroll

  • Blog Archive