Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

H έκπληξη της πρώτης βραδιάς του Φεστιβάλ Thessaloniki Dance Festival

Πολλοί θα θυμούνται τη σκηνή από την ταινία «Άρωμα Γυναίκας», όπου ο υποδυόμενος τον τυφλό Αλ Πατσίνο χορεύει με...
την Γκαμπριέλ Ανουάρ. Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, άνθρωποι που είναι τυφλοί στην πραγματικότητα πρωτοπορούν, μαθαίνοντας να χορεύουν τάνγκο στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος, που υιοθέτησε τον Οκτώβριο του 2016 η Ένωση Τυφλών Βορείου Ελλάδος, αποδεχόμενη πρόταση του Νίκου Κοσμίδη, ο οποίος ασχολείται εδώ και χρόνια με το τάνγκο.

Μια προσομοίωση μαθήματος τάνγκο σε τυφλούς και άτομα με μειωμένη όραση, που γίνεται στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος αποτέλεσε την έκπληξη της πρώτης βραδιάς του Φεστιβάλ TDF (Thessaloniki Dance Festival), που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Η ιδέα ενός πιλοτικού προγράμματος εκμάθησης τάνγκο σε άτομα με μειωμένη ή και καθόλου όραση προέκυψε από την εσωτερική ανάγκη του Νίκου Κοσμίδη να αξιοποιήσει και να μεταδώσει αυτά που ο ίδιος έμαθε, χωρίς να αποβλέπει σε κανένα οικονομικό όφελος.

Εξηγώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πώς ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία, ο Νίκος Κοσμίδης είπε: "Ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια, με μία παρτενέρ που είχα τότε, να κάνουμε πρακτική και να δουλεύουμε πάνω στην κάθε κίνηση, πάνω στην ανατομία του σώματος ώστε να δημιουργήσουμε ένα χορευτικό κώδικα επικοινωνίας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εκμάθηση τάνγκο σε άτομα που δεν βλέπουν. Σκοπός ήταν η διεύρυνση των οριζόντων της υπέροχης και μοναδικής αγκαλιάς του αργεντίνικου τάνγκο."














lifo

  • Blogroll

  • Blog Archive