Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Η λειτουργία των νέων μεγάλων οδικών αρτηριών φέρνει σημαντικές αυξήσεις στα διόδια, που συναγωνίζονται το κόστος του καυσίμου.
Για τη διαδρομή Αθήνα – Πάτρα, το κόστος διοδίων μέχρι σήμερα είναι 8,30€, σύντομα θα αυξηθεί στα 11,5€. Για τη διαδρομή Αθήνα  - Ιωάννινα το κόστος μέχρι σήμερα...
είναι 21,6€ (μέσω γέφυρας Ρίου), σύντομα θα εκτιναχθεί στα 37,25€.
Αν σε αυτά προσθέσουμε και τους δρόμους χωρίς διόδια, όπως η Εγνατία ή ο αυτοκινητόδρομος κεντρικής Ελλάδας Ε65 από Λαμία προς Τρίκαλα, η αύξηση του κόστους για ένα συχνό χρήστη των νέων αυτοκινητοδρόμων ξεπερνά το διπλάσιο.

Ας δούμε όμως τι θα πληρώνουμε, αναλυτικά, στους νέους αυτοκινητόδρομους που παραδίδονται έως το Πάσχα.
·           Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Με την ολοκλήρωση των έργων σε Τέμπη και Πλαταμώνα, θα προστεθούν δύο νέοι σταθμοί διοδίων σε Μακρυχώρι  και Λεπτοκαρυά. Το κόστος των διοδίων θα είναι 30.45€
·           Αθήνα-Πάτρα. Το κόστος των διοδίων θα είναι 11,50 ευρώ, με 4 σταθμούς μετωπικούς και 3 πλευρικούς, οι τελευταίοι έως την Κόρινθο.
·           Αθήνα – Ιωάννινα. Το κόστος θα ανέρχεται στα 37,25€, μαζί με τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Εκτός αυτών έως την Πάτρα από Αθήνα, θα δημιουργηθούν τέσσερις νέοι σταθμοί από Αντίρριο έως Ιωάννινα.
·           Λαμία – Τρίκαλα. Εδώ δεν είχαμε διόδια στο παρελθόν. Πλέον το κόστος ανέρχεται στα 3,6€ στους δύο μετωπικούς σταθμούς διοδίων που λειτουργούν, ενώ σύντομα θα ανέβει  στα 5,05 και με την ολοκλήρωση όλου του έργου στα 7,95€.
  • Blogroll

  • Blog Archive