Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

ΕΟΦ: Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προχώρησε στην ανάκληση παρτίδας από βρεφικά μαντηλάκια, καθώς και σε αντηλιακή κρέμα για παιδιά.
Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα...
συγκεκριμένα μαντηλάκια περιέχουν μία χημική ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργική δερματίτιδα. Η κρέμα, από ένα λάθος στη μετάφραση, γράφει ότι τα μωρά και τα μικρά παιδιά θα πρέπει να εκτίθενται απευθείας στις ηλιακές ακτίνες, ενώ κανονικά θα έπρεπε να γράφει ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει άμεση έκθεση στο φως του ήλιου.
Η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης των καλλυντικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ και σύμφωνα με τις αναφορές-κοινοποιήσεις με αρ. αναφοράς 19-20-21-22- 24-25-27-29-31-32-33-34-36-38-39-43-44/2016 για λόγους ποιότητας. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της σε εύλογο χρονικό διάστημα. Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών θέτοντας στα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.  • Blogroll

  • Blog Archive