Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

«Ξεχασμένες» ασθένειες επελαύνουν

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Μαΐου 09, 2017
Περισσότερα από 1.500 κρούσματα ιλαράς κατεγράφησαν σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο...
εξαιτίας της «συγκέντρωσης ανεμβολίαστων ανθρώπων», όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων. Μάλιστα, σε δέκα χώρες, ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν υπερδιπλάσιος εκείνου των δύο πρώτων μηνών του 2016.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ιλαρά προκάλεσε 134.000 θανάτους το 2015 και ναι, εν έτει 2017, ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με ένα εμβόλιο και μόνο, δοκιμασμένο επί σειρά πολλών ετών, πλήττουν ολόκληρους πληθυσμούς και οδηγούν ακόμη και στον θάνατο.

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα εξαπλώνεται και στην Ελλάδα, όπου περισσότεροι γονείς εμπιστεύονται αμφιβόλου προέλευσης και εγκυρότητας έρευνες και αποφασίζουν να αφήσουν τα παιδιά τους ανεμβολίαστα.

Έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας φανερώνει ότι ένας στους τρεις γονείς εμφανίζεται επιφυλακτικός σε σχέση με τον εμβολιασμό.

Μείωση παρουσιάζει στη χώρα μας ο αριθμός των παιδιών που κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου για την ιλαρά, την ερυθρά και την παρωτίτιδα, όταν μόλις το 2011 καταγράφηκε επιδημία ιλαράς, ενώ έξαρση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια και ο κοκίτης.


dikaiologitika
  • Blogroll

  • Blog Archive