Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Παραπομπή σε δίκη για «συμβόλαιο θανάτου»

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017
Την παραπομπή σε δίκη του εκπροσώπου της εταιρείας Energa Power Trading, Αριστείδη ...
Φλώρου, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας.

Στο βούλευμά του, με ημερομηνία 6 Απριλίου 2017, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ένα μήνα νωρίτερα (13 Μαρτίου) είχε προτείνει την παραπομπή του 38χρονου μηχανικού στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, με την κατηγορία ότι ανέθεσε σε δύο Αλβανούς κακοποιούς να δολοφονήσουν –επί πληρωμή– τον 62χρονο δικηγόρο και αντίδικό του στην πολύκροτη υπόθεση Energa - Hellas Power. «Με πειθώ, φορτικότητα, συνεχείς παραινέσεις και συμβουλές, έπεισε τους Arber Bako και Olti Dulce να διαπράξουν το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του Γιώργου Αντωνόπουλου» είχε επισημάνει στην πρότασή του ο εισαγγελέας.

H υπεξαίρεση


Τον Φεβρουάριο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δίκασε την υπόθεση υπεξαίρεσης 256 εκατ. ευρώ από τις εταιρείες Energa και Ηellas Power, επέβαλε στον Φλώρο ποινή κάθειρξης 21 ετών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, κρίνοντάς τον ένοχο για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος. Στον συγκατηγορούμενό του Βασίλη Μηλιώνη, εκπρόσωπο της εταιρείας Hellas Power, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 ετών με αναστολή, κρίνοντάς τον ένοχο για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση.

Νεότερα στοιχεία, που έχει στη διάθεσή της η «Κ», αποκαλύπτουν ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, όπως και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, αποδέχθηκαν ως ειλικρινείς τις ομολογίες των δύο Αλβανών κρατουμένων, οι οποίοι ενώπιον του ανακριτή είχαν καταθέσει πως κατ’ εντολή του Αριστείδη Φλώρου και αντί αμοιβής 100.000 ευρώ είχαν αναλάβει να δολοφονήσουν τον Γιώργο Αντωνόπουλο, νομικό εκπρόσωπο του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικό κατήγορο στη δίκη για υπεξαίρεση με κατηγορουμένους τους εκπροσώπους των εταιρειών Energa και Hellas Power.

Ταυτόχρονα, το συμβούλιο απέρριψε τους ισχυρισμούς του 38χρονου μηχανικού, σύμφωνα με τους οποίους οι δύο Αλβανοί κακοποιοί είχαν ομολογήσει την εμπλοκή τους στην απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου κατόπιν υπόδειξης του 62χρονου δικηγόρου.

 Ο τελευταίος, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, είχε επισκεφθεί για τον σκοπό αυτό τον έναν από τους Αλβανούς δράστες στις φυλακές Χανίων όπου εκρατείτο. Στο παραπεμπτικό βούλευμα έχουν συμπεριληφθεί καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων και κρατουμένων στις φυλακές Χανίων, οι οποίοι διαψεύδουν ότι ο Αντωνόπουλος επισκέφθηκε στη φυλακή και προσυνεννοήθηκε με τον έναν από τους δράστες της εναντίον του απόπειρας, Αλβανό Arber Bako.

Η ένοπλη επίθεση εναντίον του νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ έγινε στις 7.30 π.μ. της 3ης Νοεμβρίου, στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη. Ο 62χρονος έβγαινε από την αυλόπορτα του σπιτιού του κρατώντας τσαντάκι με 30.000 ευρώ, όταν οι δύο άνδρες που του είχαν στήσει ενέδρα, τον απείλησαν προτάσσοντας ο πρώτος ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ο δεύτερος ένα καλάσνικοφ. Επειτα από διάλογο λίγων δευτερολέπτων, ο ένας από τους δράστες του άρπαξε το τσαντάκι με τα χρήματα και στη συνέχεια τον πυροβόλησε στο πρόσωπο.

 Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου. Ο δικηγόρος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος και οι δύο δράστες, θεωρώντας ότι είναι νεκρός, έφυγαν με ένα λευκό Peugeot που είχαν παρκάρει σε κοντινή απόσταση.

Στο σημείο της επίθεσης, η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε έναν κάλυκα από σφαίρα διαμετρήματος 9 χιλιοστών και 5 αποτσίγαρα που στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ ελήφθησαν αποτυπώματα από τη γύρω περιοχή. Αρχικά, κίνητρο θεωρήθηκε η ληστεία και μάλιστα, η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής συνέλαβε ως δράστες δύο ομογενείς από το Καζαχστάν, που όμως γρήγορα αποδείχθηκε ότι δεν είχαν σχέση με την υπόθεση...

Οι καταθέσεις των δύο δραστών

Ανακρινόμενος ο Arber Bako είχε αρχικά αρνηθεί την εμπλοκή του στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου και η έρευνα πλέον επικεντρώθηκε στο πρόσωπο του καταζητούμενου Olti Dulce, τον οποίο ο 62χρονος Αντωνόπουλος είχε αναγνωρίσει σε φωτογραφίες ως το άτομο που τον είχε πυροβολήσει στο πρόσωπο. Την 31η Αυγούστου 2016 και ενώ η δικογραφία εκκρεμούσε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο Dulce συνελήφθη στα σύνορα Βουλγαρίας - Σκοπίων και εκδόθηκε στην Ελλάδα.

Σε διαδοχικές καταθέσεις-απολογίες του ενώπιον του ανακριτή ομολόγησε τη συμμετοχή του στην υπόθεση, κατονόμασε τον Bako ως συνεργό του και αποκάλυψε συνάντηση που είχαν με τον εντολέα τους στην Κηφισιά όπου τους ανετέθη το συμβόλαιο θανάτου του δικηγόρου. «Ηταν καλοντυμένος και φορούσε κοστούμι.

Θα μας έδινε 100.000 ευρώ για να φάμε τον δικηγόρο» είχε καταθέσει και είχε αναγνωρίσει στο πρόσωπο του Αριστείδη Φλώρου, τον άνδρα που είχε παραγγείλει τη φυσική εξόντωση του δικηγόρου.

Μέσω των συνηγόρων του, πάντως, ο 38χρονος μηχανικός είχε αρνηθεί την κατηγορία και είχε χαρακτηρίσει «κατευθυνόμενες» τις καταθέσεις των Αλβανών πληρωμένων δολοφόνων. Οι ισχυρισμοί του, πάντως, δεν έγιναν δεκτοί από τον εισαγγελέα ούτε το δικαστικό συμβούλιο που αποφάσισαν να τον παραπέμψουν σε δίκη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου.








  • Blogroll

  • Blog Archive