Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Σφυρί δικαστή
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΕΚΤΩΡ ή Helector

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πρώην γενικό διευθυντή της εταιρείας HELECTOR Cyprus, ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατόπιν παραδοχής στην κατηγορία του ενεργού δεκασμού δημόσιου λειτουργού στην υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου – ΧΥΤΥ Κόσιης.
Ο κ. Γιαννακόπουλος παραδέχτηκε ότι μεταξύ των ημερομηνιών 9/1/2009 και 21/4/2010 έδωσε στον πρώην δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για την εν λόγω υπόθεση σε διετή φυλάκιση, το συνολικό ποσό των 310.000 ευρώ ως μίζα για να...
ασκήσει την επιρροή του έτσι ώστε να καταβληθούν στην εταιρεία HELECTOR Cyprus καθυστερημένες οφειλές.
Επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης 18 μηνών, στην απόφασή του το Δικαστήριο θεώρησε πως η περίπτωση του κατηγορούμενου είναι κατάλληλη για να ασκήσει τη διακριτική του ευχέρεια για αναστολή της ποινής.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, χωρίς να παραγνωρίζεται η σοβαρότητα του αδικήματος, το δικαστήριο θεωρεί ότι ο περιθωριακός ρόλος του κατηγορούμενου στη διάπραξη του αδικήματος, η μη αποκόμιση οποιουδήποτε οφέλους και η μη δίωξη αυτών που φαίνεται να είχαν πρωτεύοντα ρόλο στην υπόθεση σε συνάρτηση με τις προσωπικές συνθήκες του κατηγορούμενου, το λευκό ποινικό μητρώο, το γεγονός ότι είναι πατέρας ανήλικης, της οποίας έχει τη φύλαξη λόγω της εργασίας της συζύγου του, την παραδοχή, τη μεταμέλεια και τη συνεργασία του με τις αστυνομικές αρχές για εξιχνίαση της υπόθεσης δικαιολογούν την αναστολή.

ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive