Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Κατά την επίσκεψή της στη μεγαλύτερη αγορά τροφίμων της Ευρώπης, στο Παρίσι, όπου οι περισσότεροι έμποροι είναι μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς, η ακροδεξιά υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας δέχθηκε γιουχαΐσματα και ντομάτες....

    Η Μαρίν Λεπέν αποφάσισε να επισκεφθεί τα ξημερώματα της Τρίτης την αγορά στο προάστιο Ρουνγκί, του Παρισιού για να επικεντρώσει την προεκλογική της εκστρατεία στη «Γαλλία που ξυπνά νωρίς» -υιοθετώντας το σύνθημα που είχε χρησιμοποιήσει ο Νικολά Σαρκοζί το 2007.

Βέβαια, η ακροδεξιά υποψήφια παρέβλεψε το γεγονός ότι στην αγορά -μία από τις μεγαλύτερες αγορές φαγητού στην Ευρώπη- οι έμποροι είναι μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς. Επομένως, η παρουσία της πολιτικού που θέτει ως προτεραιότητα την απέλαση των παράτυπων μεταναστών προκάλεσε αντιδράσεις.

«Οταν υπάρξει άδικος ανταγωνισμός, εμείς θα θέτουμε όρια», έλεγε με στόμφο η 49χρονη πολιτικός που περιτριγυριζόταν από μία ομάδα μελών της ασφάλειας, δημοσιογράφων και κάμεραμαν. Κάποια στιγμή οι εργαζόμενοι στην αγορά άρχισαν να γιουχάρουν.
«Εχεις μαζί σου τα χαρτιά σου», ρώτησε χιουμοριστικά ένας κρεοπώλης με μία αιματοβαμμένη ρόμπα, τον συνάδελφό του.

«Κι εμείς εργαζόμενοι είμαστε! Πληρώνουμε φόρους!», φώναξε ένας άλλος προς τη Λεπέν. «Ντροπή», ακούστηκε από έναν άλλο πάγκο.

Μέχρι που, καθώς επρόκειτο για αγορά με φρέσκα λαχανικά και φρούτα, συνέβη το αναπόφευκτο. Εκτοξεύθηκε μία ντομάτα προς την υποψήφια πρόεδρο της Γαλλίας. Πέτυχε έναν άτυχο ρεπόρτερ.


kar.org
  • Blogroll

  • Blog Archive