Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Το ύψος του τέλους χρήσης των συστημάτων για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που ανέρχεται σε 100 και 350 ευρώ, καθόρισε ο υπουργός ...Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με νέα απόφασή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής, με την υπ' αριθμ. 46904 οικ./2017 απόφασή του, που δημοσιεύθηκε στις 13 Ιουνίου 2017 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τροποποίησε το άρθρο 8 της προγενέστερης απόφασή του (υπ' αριθμ. 41756οικ./2017) που είχε δημοσιευθεί στις 30 Μαΐου 2017 για την «διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων».

Η νεώτερη υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζεται το τέλος χρήσης, αναφέρει:

«Το τέλος χρήσης των συστημάτων για τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή και ορίζεται:

» α) στο ποσό των τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ ανά πλειστηριασμό, εφόσον η τιμή πρώτης προσφοράς είναι μεγαλύτερη του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και

» β) στο ποσό των εκατό ευρώ (100) ευρώ ανά πλειστηριασμό, εφόσον η τιμή πρώτης προσφοράς είναι ίση ή μικρότερη του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.

» Εξ αυτού, ποσό είκοσι (20) ευρώ αποδίδεται από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο στο ΤΑΧΔΙΚ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 13 και 1 του άρθρου 959Α του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

» Ως αιτία όλων των παραπάνω ενεργειών αναφέρεται ο κωδικός αριθμός του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Ο υποψήφιος πλειοδότης διορίζει, με δήλωση που γίνεται ηλεκτρονικά, αντίκλητο ο οποίος κατοικεί στην περιφέρεια του πρωτοδικείου του τόπου της εκτέλεσης, μέχρι ώρα 15:00, δύο εργάσιμες ημέρες πριν από την ορισθείσα ημέρα του πλειστηριασμού, διαφορετικά αντίκλητος θεωρείται ο γραμματέας του πρωτοδικείου του τόπου της εκτέλεσης».
 
in.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive