Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Πιστοποιητικό υγείας από γιατρό πρέπει να έχουν στο εξής όσα μοντέλα θέλουν να δουλέψουν στις γαλλικές πασαρέλες. Οι νέοι κανόνες, που...

εισάγονται στο χώρο της μόδας σκοπό έχουν να αποτρέψουν τη συμμετοχή μοντέλων που τα λίγα τους κιλά είναι επικίνδυνα για την υγεία τους.

Έτσι σύμφωνα με τη νέα γαλλική νομοθεσία όποιος από τη βιομηχανία της μόδας χρησιμοποιεί μοντέλα χωρίς πιστοποιητικό υγείας θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης που θα μπορεί να φτάσει τους έξι μήνες και καταβολή προστίμου 75 χιλιάδων ευρώ.Τα πιστοποιητικά θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε δύο χρόνια.

Το πιστοποιητικό υγείας θα επικεντρώνεται στον δείκτη μάζας σώματος λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σωματικό βάρος του μοντέλου σε συνάρτηση με το ύψος του. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει τους ανθρώπους στην κατηγορία των λιποβαρών όταν ο δείκτης μάζας σώματος είναι κάτω από 18,5.

Ο νόμος έχει ψηφιστεί από το 2015 αλλά μόλις την περασμένη παρασκευή δημοσιεύθηκε στην γαλλική εφημερίδα της κυβερνήσεως. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας οι νέοι και ιδιαίτερα τα νεαρά μοντέλα θα πρέπει να ξεφύγουν από την εικόνα της «ανέφικτης, ιδεώδους ομορφιάς», που τους παρασύρει στην ανορεξία.

Επιπλέον από τον ερχόμενο Οκτώβριο όλες οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στη Γαλλία, σε έντυπα και διαδίκτυο, θα πρέπει να φέρουν την επισήμανση «επεξεργασμένες», εφόσον έχουν υποστεί επεξεργασία σε υπολογιστή, αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά των μοντέλων.ert
  • Blogroll

  • Blog Archive