Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Δύο μίλια νότια του μαύρου σκελετού του πύργου Grenfell βρίσκεται ένα μεγάλο συγκρότημα από πολυτελή καινούργια διαμερίσματα. Το Kensington Row. Εκεί αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές να μεταστεγάσουν κάποιους από τους εκτοπισμένους από την πύρινη κόλαση της περασμένης εβδομάδας.
Εν τω μεταξύ παρόμοια εξωτερική επένδυση με αυτήν που είχε χρησιμοποιηθεί στον Grenfell Tower, στο Λονδίνο, κι ευθύνεται για τον θάνατο 79 ανθρώπων, διαθέτουν εκατοντάδες ....
πολυκατοικίες στην Αγγλία. Αυτό δήλωσε σήμερα (22/6) εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε επαφή με όλες τις τοπικές αρχές για να τις ενθαρρύνουμε να μας στείλουν επειγόντως τα δείγματα και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε τους ελέγχους που χρειαζόμαστε».
Kensington Row. Ένα σύμπλεγμα κομψών διαμερισμάτων, γεμάτο γρασίδι, δέντρα, σιντριβάνια, γυμναστήριο, πισίνα, κλιματιζόμενους κοινόχρηστους χώρους που ανακουφίζουν από τον καύσωνα του Ιουνίου.

Η δημοτική αρχή εξασφάλισε 68 υπό κατασκευή διαμερίσματα για τη στέγαση θυμάτων της τραγωδίας που έχασαν τα σπίτια τους στον πύργο Grenfell.
Κι όμως… Πολλοί από τους κατοίκους του Kensington Row αντιδρούν σε αυτήν την απόφαση και στο ενδεχόμενο να υποδεχτούν και να γειτνιάσουν με τους «άστεγους».
«Είναι τόσο άδικο», δηλώνει στον Guardian μια κάτοικος, η οποία αγόρασε το διαμέρισμά της πριν από δύο χρόνια, για ένα ποσό που δεν είναι πρόθυμη να αποκαλύψει. «Πληρώσαμε πολλά χρήματα για να ζήσουμε εδώ και δουλέψαμε σκληρά γι 'αυτό. Τώρα αυτοί οι άνθρωποι πρόκειται να έρθουν μαζί μας, και δεν θα πληρώνουν ούτε τα τέλη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Ο Νικ, ο οποίος πληρώνει £ 2.500 μηνιαίο μίσθωμα για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο συγκρότημα, εξέφρασε επίσης τις αντιρρήσεις  του για το σχέδιο. «Ποιοι είναι οι πραγματικοί μισθωτές του πύργου Grenfell;» αναρωτήθηκε. «Φαίνεται ότι πολλά διαμερίσματα υπενοικιάστηκαν. Τώρα οι άνθρωποι των οποίων τα ονόματα βρίσκονται στις μισθώσεις θα επανενταχθούν εδώ, και στη συνέχεια θα νοικιάσουν τα διαμερίσματα έξω στην ιδιωτική αγορά. Ενώ οι άνθρωποι που ζούσαν πραγματικά αλλά ανεπίσημα στον πύργο κατά τη στιγμή της φωτιάς θα μείνουν άστεγοι».
«Είμαι λυπημένος που οι άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι κι εδώ που έχουν αγοράσει διαμερίσματα και τώρα θα δουν τις τιμές των ακινήτων τους να μειώνονται. Θα υποβαθμίσει την αξία τους. Θα δημιουργήσει προβληματική κατάσταση  στην αγορά κατοικιών» υποστηρίζει.
Ο AJ, ο οποίος μετακόμισε πρόσφατα στο διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου με £ 2.500 τον μήνα λέει «Μου αρέσει πολύ εδώ. Υπάρχουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις, πισίνα, κινηματογράφος, γυμναστήριο, σπα. Οι αχθοφόροι σε εξυπηρετούν 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό που έγινε στο Grenfell Tower ήταν τρομερό. Δώσαμε πράγματα και πήγαμε και βοηθήσαμε για μερικές ημέρες την περασμένη εβδομάδα. Στα μάτια μου όλοι είναι ίσοι».
Ο Jaime Paul βρίσκει το σχέδιο για την μεταστέγαση των κατοίκων του Grenfell Tower στο Kensington Row καλό. «Αυτά τα διαμερίσματα σπαταλιούνται. Υπάρχουν τόσα πολλά κενά. Οι άνθρωποι που ανησυχούν για τις αξίες των σπιτιών τους είναι μόνο εγωιστές» λέει.
Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ του συγκροτήματος αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής ή τις διαθέσιμες εγκαταστάσεις.

Ο Έντμοντ, Αλβανός εργαζόμενος που βάζει τα παρκέ στα διαμερίσματα, δήλωσε ότι το σχέδιο μετεγκατάστασης των θυμάτων του πύργου Grenfell δεν πρόκειται ποτέ να περάσει. «Δεν πρόκειται να συμβεί. Πηγαίνετε και ρίξτε μια ματιά στα αυτοκίνητα εκεί κάτω», είπε, δείχνοντας στον υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, όπου φαίνεται μια μαύρη Jaguar με μια εξατομικευμένη πινακίδα.
«Μπορείτε να γράψετε ό, τι σας αρέσει, αλλά πιστέψτε με, τα χρήματα κυβερνούν τον κόσμο. Άνθρωποι σαν εμένα πρόκειται να ζήσουν εδώ; Ποτέ».
  • Blogroll

  • Blog Archive