Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Νεκρός 46χρονος εργάτης σε εταιρεία ανακύκλωσης

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2017
Ένας εργάτης 46 ετών έχασε την ζωή του, εν ώρα εργασίας, σε εταιρεία ανακύκλωσης στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς.

Στις 9.30 το πρωί της Τετάρτης, ο εργάτης προσπαθούσε να...
επιδιορθώσει βλάβη σε περιστρεφόμενο γερανό εντός φορτηγού, ο οποίος κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες αναποδογύρισε και τον καταπλάκωσε.


Ο 46χρονος διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ωστόσο δυστυχώς το μεσημέρι υπέκυψε στα τραύματά του.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήρια του στους οικείους του 46χρονου εργαζόμενου.

«Ο θάνατος του συναδέλφου έρχεται να προστεθεί σε άλλους δυο θανάτους εργαζομένων, που προηγήθηκαν τον τελευταίο μήνα, μεγαλώνοντας τη μαύρη λίστα των θυμάτων. Τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα πρέπει και πάλι να κληθούν και να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του θανάτου του συναδέλφου και να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του.

Το Ε.Κ.Θ. για άλλη μια φορά επισημαίνει πως προέχει η ζωή και η ασφάλεια του εργαζόμενου. Η δημιουργία και η απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων προστασίας των εργαζομένων και των μέτρων υγιεινής στους χώρους εργασίας, τόσο από την πλευρά της εργοδοσίας, όσο και από την πλευρά των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να αρνούνται την έκθεση τους σε κίνδυνο είναι αναγκαία και επιβεβλημένη».tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive