Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Νηστικοί στους δρόμους κοιμούνται σεισμοπαθείς στη Λέσβο(ΦΩΤΟ)

Posted by Αργυρώ Μπρατσιώτη Τρίτη, Ιουλίου 04, 2017
Σχεδόν ένα μήνα μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Λέσβο που ισοπέδωσε το χωριό Βρίσα και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο νησί, οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι εγκαταλείφθηκαν στο έλεος του θεού.

Η κατάσταση στο νησί είναι ντροπιαστική… Ηλικιωμένοι, οικογένειες με...
μικρά παιδιά και άνθρωποι με προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες, έχασαν τα σπίτια τους και τώρα τους αναγκάζουν να χάσουν και την αξιοπρέπειά τους.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και αποτελούν γροθιά στο στομάχι, καθώς περίπου 200 σεισμοπαθείς έμειναν χωρίς στέγη και φαγητό από την 1η Ιουλίου, επειδή τα ξενοδοχεία που τους φιλοξενούσαν είχαν υποσχεθεί ότι θα τους παρείχαν τα απαραίτητα μέχρι τις 30 Ιουνίου. Στη συνέχεια έπρεπε να παραχωρήσουν τα δωμάτια σε τουρίστες που είχαν κάνει τις κρατήσεις πριν από το σεισμό.

Και εδώ έρχεται η πλήρης αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού, αφού κανείς δεν σκέφτηκε που θα μείνουν από εδώ και στο εξής οι 200 περίπου σεισμοπαθείς που φιλοξενούνταν σε διάφορα ξενοδοχεία και πως θα σιτίζονται.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μείνουν πολλοί από αυτούς στους δρόμους, στις πλατείες, στα ξωκλήσια, σε καλύβες, σε αυτοκίνητα και όπου αλλού μπορεί κανείς να φανταστεί.

Στο θέμα παρενέβη και ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο οποίος, με επιστολή του στους υπουργούς Εσωτερικών και Μεταφορών, ζητά να «τρέξουν» τις διαδικασίες προκειμένου να ενεργοποιηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα βοηθήματα, αλλά και για την καταβολή του ποσού επιδότησης ενοικίου.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η έκδοση της ΚΥΑ για να βρουν στέγη οι πληγέντες από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου, καθώς η καθυστέρηση επιτείνει την αγωνία τους και δημιουργεί δικαιολογημένη αγανάκτηση» αναφέρει ο κ. Γαληνός.

ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive