Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Ακυρώνεται το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Σουηδίας λόγω…βιασμών

Posted by Αργυρώ Μπρατσιώτη Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2017
Το φεστιβάλ Bråvalla, το μεγαλύτερο της Σουηδίας, πραγματοποιήθηκε εφέτος στην νοτιοανατολική πόλη Östergötland. Οι τοπικές αρχές γνωστοποίησαν ότι...
έλαβαν τέσσερις καταγγελίες για βιασμό και 23 ακόμα για άλλου είδους σεξουαλικές επιθέσεις. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα ο πραγματικός αριθμός τέτοιου είδους επιθέσεων να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Έτσι, δεν θα διοργανωθεί του χρόνου το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Σουηδίας, μετά από μπαράζ επιθέσεων σε γυναίκες που παρευρέθηκαν φέτος στις συναυλίες.

«Ορισμένοι άνδρες από ότι φαίνεται δεν μπορούν να συμμορφωθούν. Είναι ντροπή. Για αυτό αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το Bråvalla 2018», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το φεστιβάλ αμαυρώνεται από τέτοιου είδους σεξουαλικά εγκλήματα. Πέρυσι, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για πέντε βιασμούς σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Ο πρωθυπουργός της χώρας είχε καταδικάσει τα περιστατικά και είχε ζητήσει να ενισχυθεί η ασφάλεια στον χώρο όπου διεξάγεται το φεστιβάλ, κάτι το οποίο φαίνεται πως τελικά δεν απέδωσε.

Το προφίλ των φερόμενων βιαστών δεν είναι γνωστό. Το 2014 και το 2015, η σουηδική αστυνομία είχε δεχτεί πυρά για το γεγονός ότι απέκρυψε πληροφορίες για το μπαράζ επιθέσεων κατά γυναικών από νεαρούς μετανάστες σε μουσικά φεστιβάλ στην Στοκχόλμη. Οι εισαγγελείς της χώρας αργότερα σταμάτησαν την διερεύνηση των περιστατικών.
tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive