Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Μεγάλη αύξηση των κλειτοριδεκτομών στη Γερμανία

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Πέμπτη, Ιουλίου 20, 2017
Ο αριθμός των κοριτσιών που ζουν στη Γερμανία και έχουν υποστεί κλειτοριδεκτομή αυξήθηκε απότομα το 2016 λόγω των μεταναστών που έρχονται από χώρες όπου συνεχίζεται αυτό το έθιμο, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος μιας οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών.

Περισσότερες από 58.000 γυναίκες που ζουν στη Γερμανία έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των...
γεννητικών τους οργάνων, δήλωσε η οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών Terre des Femmes . Η εκπρόσωπος Charlotte Weil δήλωσε ότι σημειώθηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά 10.000 σε σύγκριση με το 2015.

Η ομάδα ανέφερε ότι τουλάχιστον 13.000 επιπλέον κορίτσια κινδυνεύουν από ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM), πράγμα που απαγορεύεται στη Γερμανία.

"Αυτό οφείλεται σε αυξημένη εισροή από διάφορες χώρες όπου ασκείται ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων, ειδικά από τη Σομαλία, την Ερυθραία και το Ιράκ", δήλωσε η Weil.

Το 2016, περίπου 280.000 μετανάστες έφθασαν στη Γερμανία, πολλοί από τους οποίους διέφυγαν από πολέμους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Περίπου 890.000 έφτασαν το προηγούμενο έτος.

Η Weil πρόσθεσε ότι ήταν σημαντικό να ενημερωθούν οι άνθρωποι στη Γερμανία σχετικά με αυτό το θέμα και να γίνουν ομιλίες σε κοινότητες που ασκούν FGM για να προστατευτούν τα κορίτσια που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το έθιμο αυτό είναι ανεκτό σε ορισμένες χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.














reuters
  • Blogroll

  • Blog Archive