Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Δέκα αποκεφαλισμοί θαλάσσιων χελωνών μέσα σε δύο μήνες στη Νάξο

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017
Δέκα αποκεφαλισμένες θαλάσσιες χελώνες έχουν εντοπιστεί μέσα στο διάστημα των τελευταίων δύο μηνών στην...
περιοχή της Νάξου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, που επικαλείται τόσο το Λιμεναρχείο, όσο και τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

«Πιστεύουμε πως το ποσοστό των νεκρών χελωνών χωρίς κεφάλι στην ίδια περιοχή (παραλία Πλάκας) είναι αρκετά μεγάλο για να είναι σύμπτωση. Ακόμη, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που στάλθηκαν στον ΑΡΧΕΛΩΝ δεν φαίνεται να υπάρχει προχωρημένη σήψη στις περισσότερες των περιπτώσεων, που να δικαιολογεί την έλλειψη κεφαλιού» αναφέρεται σχετικά.

Όπως εκτιμάται, σε συνέχεια του θλιβερού περιστατικού που έγινε την θερινή περίοδο 2016, όπου εντοπίστηκε θαλάσσια χελώνα δεμένη με τσιμέντο ώστε να μην μπορεί να ανέβει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει, «η σκόπιμη θανάτωση θαλασσίων χελωνών δείχνει να έχει εξελιχθεί στον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό των ζώων».

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ζητά την κινητοποίηση των αρχών και των πολιτών ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι.

«Αν γνωρίζετε κάτι για τα περιστατικά, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Λιμεναρχείο Νάξου (τηλ.:2285022300) ή με τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ (τηλ.:2108944444, 6941511511)» καταλήγει η ανακοίνωση.











ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive