Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Την τελευταία της πνοή άφησε κρατούμενη των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, στην οποία φέρεται να μην παρασχέθηκε η απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρά το γεγονός ότι έπασχε από καρκίνο.

Η καρκινοπαθής κρατούμενη βρισκόταν στην φυλακή για περισσότερους από...
δύο μήνες και, αν και η υγεία της ήταν «σε άθλια κατάσταση», δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από τη διοίκηση της φυλακής ενώ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά από δύο μήνες και αφού έφτασε στο σημείο να καταρρεύσει.

Ο θάνατος της κρατούμενης πυροδότησε αντιδράσεις από τις συγκρατούμενές της, που αποφάσισαν να κρατήσουν ανοιχτή τη φυλακή όλο το βράδυ. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλονται, υπήρξε βίαιη αντίδραση των σωφρονιστικών φυλάκων για να λήξει η κινητοποίηση.

«Η αντίδραση μας στο θάνατο της συγκρατούμενής μας, είναι η ελάχιστη πράξη που θα μπορούσαμε να κάνουμε τόσο σε απάντηση στο θάνατό της και στον εμπαιγμό που υπέστη όσο και για να δείξουμε ότι οι κρατούμενες με σοβαρά προβλήματα υγείας -πολλές εξ ημών- δεν έχουν την κατάλληλη αντιμετώπιση και την αντίστοιχη περίθαλψη», αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην καταγγελία.









ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive