Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Αθωώθηκε ο επιχειρηματίας για την αντίσταση στον δικαστικό επιμελητή

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2017
Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η απόπειρα έξωσης ρεθυμνιώτη επιχειρηματία από την επιχείρησή του εξαιτίας των οφειλών του, τις οποίες πλέον διαχειρίζεται αμερικανικό fund.
Το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, όταν δικαστικός επιμελητής πήγε πρωί πρωί στο...
μαγαζί του ρεθυμνιώτη και χωρίς να του δηλώσει την ταυτότητά του ή να του επιδείξει τα απαραίτητα χαρτιά, επιχείρησε να εκτελέσει την έξωσή του από την επιχείρηση. Ο επιχειρηματίας αντέδρασε, ζητούσε να ενημερωθεί για την ταυτότητα όσων ήταν μπροστά του και τελικά η εκτέλεση της απόφασης ματαιώθηκε, αφού συνέδραμαν και τα μέλη του ΣΑΟΡ που πήγαν στο σημείο για συμπαράσταση.
Ο δικαστικός επιμελητής κατέθεσε μήνυση στον επιχειρηματία, τη σύζυγό του και τη λογίστριά του, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για αντίσταση από κοινού και δικάστηκαν χθες με την αυτόφωρη διαδικασία. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου αθώωσε τον επιχειρηματία και τη λογίστρια, ενώ επέβαλε ποινή πέντε μηνών με αναστολή στη σύζυγό του, η οποία κατέθεσε έφεση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη για να ακυρώσει τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.
Η απόφαση κρίνεται ως σημαντική, καθώς αποδεικνύει ότι οι πολίτες δεν είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στα νέα δεδομένα, που τους έχει «επιβάλλει» η οικονομική κρίση και κυρίως ότι εκείνοι που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον της εκτέλεσης τέτοιων αποφάσεων οφείλουν να αντιμετωπίζουν τους οφειλέτες – δανειολήπτες με ευπρέπεια και σεβόμενοι την αξιοπρέπειά τους.

Ο δικηγόρος των τριών κατηγορουμένων, Πέτρος Στεφανάκης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της δίκης, σημειώνοντας: «Η δικαιοσύνη απέδειξε ξανά ότι μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία κάθε υπαλληλικής ενέργειας και προφυλάσσει από κάθε εκτροπή. Αναζητά την πραγματική αλήθεια μέσα από διεξοδικές και χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες και μακριά από τύπους. Με τον τρόπο αυτό επιτρέπεται σε κάθε πολίτη της κοινωνίας μας να μην αποτελεί τον αδύναμο κρίκο στις διαπραγματεύσεις με οικονομικούς γίγαντες, αλλά να στέκει αξιοπρεπώς ως οφειλέτης και όχι ως εγκληματίας. Οι νόμιμες αντιρρήσεις ενός οφειλέτη είναι αδιανόητο να μεταφέρονται σε δικαστικές αίθουσες ως πράξεις βίας, αντίστασης και εναντίωσης στην πολιτειακή εξουσία, ενώ κάθε υπάλληλος που ασκεί τέτοια εξουσία οφείλει να σέβεται τον πολίτη κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Το κράτος δεν απειλείται και δεν κινδυνεύει από την άσκηση νομίμων δικαιωμάτων ενός ανθρώπου, αλλά από άλλους κινδύνους και εγκληματικές πράξεις».



ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Τη συμπαράστασή τους και τον προβληματισμό τους εκφράζουν το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου σε ανακοίνωση μετά το περιστατικό: «Έκπληκτη και προβληματισμένη η επιχειρηματική κοινότητα του Ρεθύμνου παρακολουθεί την εμφάνιση στην πόλη μας Αμερικάνικου Fund που επιχειρεί να λεηλατήσει την περιουσία άτυχου Ρεθεμνιώτη επιχειρηματία – θύματος της οικονομικής κρίσης, να τον πετάξει, κυριολεκτικά, έξω από το μαγαζί του, με διαδικασίες εξπρές, «αιφνιδίου θανάτου», για «κόκκινο» δάνειο.
Υπό την πίεση της Τρόικας, άνοιξε η κερκόπορτα στα funds και πλέον (μέσω πώλησης ή διαχείρισης) όλα τα δάνεια των Ελλήνων θα μπορούν να περνάνε στα νύχια των κερδοσκόπων.
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πανίσχυρα διεθνή συμφέροντα. Γι’ αυτό χρειάζεται η συμμετοχή και η συμπαράσταση όλων μας.
Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου θεωρούν ότι θα πρέπει όσο είναι καιρός και πριν αρχίσουν να λαμβάνουν μαζική μορφή όχι μόνο οι κατασχέσεις αλλά και οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί από τα Funds, να υπάρξει ένα πολιτικό ανάχωμα. Να υπάρξει υπεράσπιση του μόχθου και της αξιοπρέπειας».









Διαβάστε

ΡΕΘΥΜΝΟ: Αμερικάνικο fund «πέταξε» επιχειρηματία στο δρόμο










  • Blogroll

  • Blog Archive