Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι αποφάσισε να συνδέσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης με την έγκριση του νέου νόμου για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ιταλία. Από την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους, για να μπορούν να εγγράφονται στα...
ιταλικά σχολεία τα παιδιά, θα πρέπει να έχουν κάνει υποχρεωτικά δέκα εμβόλια. Τα εμβόλια της πολιομυελίτιδας, της ηπατίτιδας Β, του τετάνου, της ιλαράς, της ανεμοβλογιάς, της ερυθράς, του κοκκύτη, της διφθερίτιδας, της παρωτίτιδας και αιμόφιλου influenza τύπου Β θα ολοκληρωθούν σε δύο χορηγήσεις.

Σε ό,τι αφορά άλλα τέσσερα εμβόλια - κατά του μηνιγγιτιδοκόκκου Β και Γ, του πνευμονιοκόκκου και του ρότα ιού - οι γονείς θα παροτρύνονται, με ειδικές εκστρατείες, να εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Όλα τα παραπάνω εμβόλια θα προσφέρονται δωρεάν από το εθνικό σύστημα υγείας και θα μπορούν να γίνονται και στα φαρμακεία.

Στους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 500 ευρώ, αλλά δεν προβλέπεται η απώλεια της κηδεμονίας, ένα μέτρο που είχε συμπεριληφθεί στην αρχική διατύπωση του νόμου.

Όσα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα μπορούν να εγγράφονται σε παιδικούς σταθμούς. Θα επιτρέπεται η εγγραφή στο δημοτικό σχολείο, αλλά οι γονείς των παιδιών θα πρέπει να υπογράφουν συγχρόνως υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρουν ότι εννοούν να προχωρήσουν, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, στον εμβολιασμό τους. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, βάσει του νόμου, θα πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούν και τα παιδιά που έφτασαν στην Ιταλία ως ασυνόδευτοι μετανάστες και πρόσφυγες.
ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive