Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

  Ο Δήμος Πατρέων προχωρά κανονικά στην κατασκευή κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αντιδημάρχου, Παύλου Στάμου.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Πατρέων εξήγησε ότι το έργο αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2018.
«Εμείς προχωράμε κανονικά, γι’ αυτό και ....
ολοκληρώνεται η τροποποίηση του σχεδίου πόλης», τόνισε ο αντιδήμαρχος συμπληρώνοντας ότι αυτή «είναι απαραίτητη για την κατασκευή του κέντρου».
Σύμφωνα με τον Παύλο Στάμου, «η λειτουργία του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει ίσως και μέσα στο 2018».
Όπως εξήγησε, η λειτουργία του κέντρου θα είναι με ευθύνη του δήμου: «Δεν έχουμε σκοπό να εμπλέξουμε ιδιώτες», είπε.
Επίσης ανέφερε ότι οι αντιδράσεις για τη λειτουργία του κέντρου από κατοίκους του νότιου διαμερίσματος της Πάτρας «έχουν μειωθεί», ενώ «πριν ξεκινήσει η κατασκευή του κέντρου, θα υπάρξουν συναντήσεις της δημοτικής αρχής με τους κατοίκους».
Το κέντρο αποτέφρωσης νεκρών θα κατασκευαστεί σε έκταση 10 στρεμμάτων μέσα σε δημοτικό οικόπεδο στο βιοτεχνικό πάρκο, που βρίσκεται δυτικά του ποταμού Γλαύκου.
Το κόστος κατασκευής εκτιμάται σε περίπου 2,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, σύμφωνα με τον δήμο, προβλέπεται να υπάρχει πράσινη ζώνη τουλάχιστον 15 μέτρων, ώστε να μην υπάρχει καμία όχληση για τους κατοίκους.
Επίσης, ο δήμος εξηγεί ότι «δεν θα υπάρχει καμία ιδιαίτερη καμινάδα, αφού στο κέντρο θα λειτουργούν κλίβανοι που έχουν ειδική καύση».


 efsyn.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive