Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Ρατσιστικό σχόλιο σε ΑΜΕΑ από τον αντιδήμαρχο Λεβαδέων

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Σάββατο, Αυγούστου 19, 2017
Το να είσαι αιρετός και ειδικά αιρετός στον τόπο σου είναι μεγάλη τιμή. Μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη. Ευθύνη προς τους πολίτες σου που σε εξέλεξαν.


Επίσης για να κατέχεις μία τέτοια θέση σημαίνει πως ως άνθρωπος έχεις ευαισθησίες. Ευαισθησίες και θέληση να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των...
ανθρώπων που σε ψήφισαν. Μάλλον οι ευαισθησίες της δημοτικής αρχής του Δήμου Λεβαδέων περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στην φιλοξενία των προσφύγων, όπου και πολύ καλά πράττουν. Πιθανότητα όμως και αυτή η ευαισθησία είναι καταναγκαστική και κατόπιν υποδείξεως του κυβερνώντος κόμματος, από το οποίο ο συνδυασμός της κυρίας Πούλου είχε πάρει το χρίσμα στις προηγούμενες εκλογές και αναμένεται να το λάβει και στις επόμενες.


Το να είσαι βουλευτής, δήμαρχος ή αντιδήμαρχος στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει πως οφείλεις να δρας αποκλειστικά και μόνο προς όφελος των συνανθρώπων σου. Μάλλον αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον αντιδήμαρχο Λεβαδέων κύριο Κωνσταντίνο Καπλάνη, ο οποίος και έδωσε εντολή να κοπεί το ρεύμα στις κατασκηνώσεις Λαπαθιά στη Δαύλεια, σε καλοκαιρινή περίοδο.


Όταν μάλιστα ο σύζυγος μία εκ των παραθεριστών του τηλεφώνησε για να τον ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί και ότι το ρεύμα είναι απαραίτητο για τη ζωή της συζύγου του, μιας και η κυρία είναι άνθρωπος με ειδικές ανάγκες και έχει ανάγκη το ρεύμα για το μηχάνημα του οξυγόνου,  ο κύριος Καπλάνης του απάντησε με περίσσεια κυνικότητα πως: "Αν είναι άτομο με ειδικές ανάγκες να μείνει σπίτι του και να μην πηγαίνει στο βουνό".


Μιλάτε σοβαρά κύριε Καπλάνη και οι υπόλοιποι εκεί στον Δήμο Λεβαδέων; Οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες είναι άνθρωποι ενός κατώτερου θεού; Δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν διακοπές; 'Εχουν λιγότερα διακιαώματα από εμάς; Αν κάποιος από εσάς ή την οικογενειά σας είχε το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα θα είχατε την ίδια στάση;


Η κυρία Ειρήνη Σταματέλου, η οποία δέχτηκε το ρατσιστικό σχόλιο από τον κύριο Καπλάνη, έδωσε τη δική της απάντηση στον αντιδήμαρχο και στη δημοτική αρχή, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στα social media. Σας παραθέτω αυτούσιο το κείμενο:


"ΠΡΙΝ ΟΧΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΩ ΤΙΠΟΤΑ...ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΑΛΕΥΩ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ! ΕΓΩ  ΓΙ ' ΑΥΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ! ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΑ ΚΕΦΑΛΙ ΑΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑ ΑΛΥΠΗΤΑ! ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΑ ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΜΕΑ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΑ ΕΓΩ ΝΑ ΠΑΛΕΥΩ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΩ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ , ΟΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ! ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΛΑΤΑ. ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΑ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ , ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΩ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ! Η ΖΕΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ... ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΜΑ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΙΖΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΩ ΚΑΙ ΓΩ .... ΧΘΕΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΒΑΔΕΩΝ, ΗΡΘΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ , ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ! ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΕ! ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ! ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ! ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΗΡΘΕ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.....Ο ΣΥΖΗΓΟΣ ΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΚΟΥΓΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ.. ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ! ΤΟΤΕ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΙΠΕ ...ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΟΞΥΓΟΝΟ....ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΙΒΑΔΕΩΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΠΛΑΝΗ , ΗΤΑΝ {{{{ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ}}!!!!!!!!!!!!

ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΦΥΣΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ! ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ '' ΑΝΘΡΩΠΟ'' ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ.....
ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.... ΑΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΙΣΘΟΤΟΙ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ... ΑΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΦΕΡΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΒΑΔΕΩΝ....
ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΩ....ΝΑ ΕΧΩ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ... ΕΙΜΑΙ ΑΜΕΑ! ΤΟΛΜΗΣΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΓΡΙΑ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ...
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ...ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΠΝΕΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ...."


Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει δοθεί καμία απάντηση, ούτε κάποια δημόσια συγγνώμη ούτε από τον κύριο Καπλάνη, ούτε από την Δήμαρχο κυρία Πούλου, ούτε από κάποιο άλλο μέλος της δημοτικής αρχής του Δήμου Λεβαδέων.
ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive