Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αργυρώ Μπρατσιώτη

Ένας Αμερικανός τουρίστας στη Γερμανία ξυλοκοπήθηκε από έναν περαστικό, αφού άρχισε να χαιρετά ναζιστικά έξω από ένα καφέ στη Δρέσδη, δήλωσε η αστυνομία την Κυριακή.
Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 8:15 π.μ. το Σάββατο, όταν ο άνδρας βγήκε από...
τo καφέ Europe στην περιοχή Neustadt της Δρέσδης, δήλωσε η αστυνομία. Η περιοχή είναι ένα φιλελεύθερο μέρος της πόλης και δημοφιλές σημείο συνάντησης για τους μαθητές. Σύμφωνα με της αστυνομία, ο 41χρονος Αμερικανός τουρίστας ήταν μεθυσμένος και ο περαστικός που τον χτύπησε, έφυγε αφού τον τραυμάτισε ελαφρά.

Σύμφωνα με το Associated Press, η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον περαστικό για την πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ ο ναζιστικός χαιρετισμός αποτελεί παραβίαση των γερμανικών νόμων, που απαγορεύουν τα ναζιστικά σύμβολα.Η απαγόρευση άρχισε να ισχύει μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια καταδίκη μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης μέχρι τρία χρόνια, αν και τα δικαστήρια συχνά επιβάλλουν πρόστιμα.

Το περιστατικό της Δρέσδης συνέβη μόλις μία εβδομάδα μετά το περιστατικό με τους δύο Κινέζους τουρίστες έξω από το Ράιχσταγκ του Βερολίνου. Σε αυτούς είχε επιβληθεί πρόστιμο περίπου 600 δολάρια στον καθένα, αλλά είχαν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τη χώρα με το γκρουπ με το οποίο είχαν έρθει για τουρισμό, δήλωσε η αστυνομία. Πρόστιμο είχε επιβληθεί και σε έναν Καναδό τουρίστα ηλικίας 30 ετών, ο οποίος κρατήθηκε το 2011, αφού φωτογραφήθηκε κάνοντας το ναζιστικό χαιρετισμό έξω από το Ράιχσταγκ.

Η Γερμανία δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που απαγορεύει το ναζιστικό χαιρετισμό. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας επιβεβαίωσε την καταδίκη ενός άνδρα που εμφανίστηκε στις φωτογραφίες του 2013, κάνοντας το ναζιστικό χαιρετισμό έξω από τη συναγωγή της Γενεύης.

















  • Blogroll

  • Blog Archive