Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ σε δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο στους πρόποδες του Αίνου, στην περιοχή Σιμωτάτα της Κεφαλονιάς, η οποία μαίνεται σε τρία μέτωπα. Επί ποδός είναι οι...
πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, ενώ κάτοικοι και τουρίστες από τους οικισμούς σε Σιμωτάτα και Λουρδάτα έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους. Νέα εστία φωτιάς κοντά στο χωριό Ρατζακλί.

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι ισχυροί με κατεύθυνση προς τους οικισμούς, ωστόσο πλέον έχουν κοπάσει. Οπως είπε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος αυτήν την ώρα η κατάσταση στο μέτωπο που έφτασε στις αυλές των σπιτιών στα χωριά Σιμωτάτα και Λουρδάτα είναι πλέν ελεγχόμενη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας είπε ότι η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το βράδυ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιχειρήσουν αεροσκάφη.

Εξήγησε ότι τα μεγάλα μέτωπα αυτή τη στιγμή είναι τρία, ένα που κινείται προς τους πρόποδες του Αίνου, έναν που μαίνεται προς την κατεύθυνση του Αργοστολίου και ένα που κινήθηκε προς το χωριό Σιμωτάτα, το διαπέρασε και έφτασε τον οικισμό Λουρδάτα.

Όπως είπε δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, ωστόσο οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε πιο ασφαλείς τοποθεσίες, είτε προς το Αργοστόλι, είτε προς τη θάλασσα.

Το ρεύμα, όπως είπε, έχει διακοπεί και δεν υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια.

Επιτόπου επιχειρεί το σύνολο της πυροσβεστικής δύναμης του νησιού. Αργότερα μέσα στη νύχτα θα μεταβούν και άλλα οχήματα από την Πάτρα, και την Αρκαδία, το πρωί θα αφιχθεί πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων, ενώ θα ξεκινήσουν οι ρίψεις και από εναέρια μέσα.

Ελπίζουμε με την ενίσχυση των δυνάμεων και τη συνδρομή των αεροσκαφών το πρωί να θέσουμε τη φωτιά υπό έλεγχο, είπε.

Ιωάννινα: Φωτιά στην περιοχή Βροντισμένη Πογωνίου

Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στην περιοχή Βροντισμένη Πογωνίου στα Ιωάννινα. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι και οι ρίψεις νερού το απόγευμα δεν κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο που καίει δασική έκταση με πουρνάρια και χόρτα σε απόσταση από το χωριό Νεγράδες. Η οσμή του καπνού είναι αισθητή ακόμα και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ηράκλειο: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο δήμο Αρχανών – Αστερουσίων

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 6 το απόγευμα κοντά στην περιοχή «Βοριά» του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων στο Ηράκλειο.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν επτά οχήματα με 20 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που περιόρισαν την έκταση της πυρκαγιάς η οποία δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, παρά έκαψε ελιές και καλαμιές.

Λάρισα: Μικρής έκτασης πυρκαγιά στο Κόκκινο Νερό – Τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο

Μικρής έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Κόκκινο Νερό, στο σημείο Καλύβι του δήμου Αγιάς στο νομό Λάρισας, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.

Στο σημείο επιχείρησαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής και έξι άνδρες, οι οποίοι και την έθεσαν υπό έλεγχο. Από τη φωτιά δεν κινδύνεψε κατοικημένη περιοχή.
ert

  • Blogroll

  • Blog Archive