Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Συλλαμβάνει ακόμα δημοσιογράφους και όχι μόνο

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2017
Εφόδους σε σπίτια πραγματοποιεί η τουρκική αστυνομία μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος 35 ανθρώπων από τις τουρκικές αρχές, που τους υποπτεύονται για διασυνδέσεις με...
την απόπειρα του περσινού πραξικοπήματος, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Μεταξύ των υπόπτων βρίσκονται εννέα δημοσιογράφοι, όπως ο διευθυντής της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Birgun, Μπουράκ Εκιτζί. Το Ανατολή μετέδωσε πως κάποια εντάλματα σύλληψης είχαν στόχο το τμήμα ΜΜΕ του δικτύου του Γκιουλέν.

Οι υπόλοιποι φέρεται να ήταν χρήστες του ByLock, μιας κρυπτογραφημένης εφαρμογής μηνυμάτων την οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, χρησιμοποιούσε το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η συνεχιζόμενη καταστολή, ιδίως σε βάρος δημοσιογράφων, έχει προκαλέσει ανησυχία σε οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε ορισμένους από τους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας, οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την απόπειρα πραξικοπήματος ως πρόσχημα για την καταστολή των διαφωνούντων.

Περίπου 150.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και περισσότεροι από 50.000 έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι διασυνδέσεων με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 150 μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν κλείσει και περίπου 160 δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή, σύμφωνα με την Τουρκική Ένωση Δημοσιογράφων.
















efsyn
  • Blogroll

  • Blog Archive