Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών ακροδεξιών ομάδων που επρόκειτο να συγκεντρωθούν στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της Πολιτείας να κηρύξει την περιοχή σε...
κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η αστυνομία να αποφασίσει την απαγόρευση της συγκέντρωσης. Υπάρχει ένας νεκρός.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, καθώς τα επεισόδια μεταξύ των υποστηρικτών της ακροδεξιάς και
των αντι-διαδηλωτών εντάθηκαν πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης των ακροδεξιών μεταξύ των οποίων ήταν η altright (υποστηρικτές του Τραμπ), νεοναζί και μέλη της Κου Κλουξ Κλαν. Το σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «Unite the Right» και συνοδευόταν από ρατσιστικά και ομοφοβικά μηνύματα. Ενάντια στη συγκέντρωση διαδήλωναν αντιφασίστες και αντιρατσιστές.

Συμπλοκές, εκτοξεύσεις αντικειμένων, χτυπήματα με γκλομπ συνέθεσαν το σκηνικό. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και στη συνέχεια απαγόρευσε την συγκέντρωση των ακροδεξιών που ήταν προγραμματισμένη στο δημοτικό πάρκο. Έγιναν αρκετές προσαγωγές. Σύμφωνα με το Reuters ο δήμαρχος του Σάρλοτσβιλ ανακοίνωσε ότι ένας από τους διαδηλωτές έχασε τη ζωή του.

Μεταξύ άλλων ένα όχημα έπεσε πάνω σε ομάδα διαδηλωτών, μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός και η κατάσταση των τραυματιών. Ούτε αν ο διαδηλωτής που είναι νεκρός έχασε τη ζωή του σε αυτό το περιστατικό. Πληροφορίες θέλουν πάντως ένα κορίτσι να έχει ακρωτηριαστεί.

Σε αυτό το κλίμα έντασης, αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι πρόκλησης σοβαρότερων επεισοδίων, καθώς μέλη ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων εμφανίστηκαν με στρατιωτική περιβολή, κρατώντας ημιαυτόματες καραμπίνες. Η οπλοκατοχή επιτρέπεται από τον νόμο στην πολιτεία της Βιρτζίνιας. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν οι δυνάμεις ασφαλείας.



Οι ακροδεξιές οργανώσεις, μεταξύ αυτών η Κου Κλουξ Κλαν και ομάδες νεοναζιστών, ήθελαν να καταγγείλουν το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Σάρλοτσβιλ να ξηλωθεί από το πάρκο το άγαλμα ενός στρατηγού υπέρμαχου της δουλείας. Στο μεταξύ, ακροδεξιοί το απόγευμα της Παρασκευής παρέλασαν έξω από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, κρατώντας δάδες και φωνάζοντας «δεν θα μας αντικαταστήσετε»



«Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους βία στην Αμερική», δηλώνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στα επεισόδια. «Πρέπει όλοι να παραμείνουμε ενωμένοι και να καταδικάσουμε όλα όσα πρεσβεύει το μίσος».  συνεχίζει.








ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive