Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Ιόνια Οδός: Νέα διόδια σε Κλόκοβα και Μεσολόγγι

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2017
Η Νέα Οδός Α.Ε. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου τα μεσάνυχτα της Τρίτης 1 προς Τετάρτη 2 Αυγούστου, θα ξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών διοδίων του τμήματος «Α/Κ Αντίρριο – Α/Κ Χαλικίου» της Ιόνιας Οδού

Η ζώνη χρέωσης που τίθεται σε...
εφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα έχει μήκος 46,5 χλμ. και περιλαμβάνει στην παρούσα φάση τον μετωπικό σταθμό διοδίων Κλόκοβας και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Μεσολογγίου.

Οι τιμές διοδίων τελών είναι ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος οι ακόλουθες:

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η τιμή διοδίου τέλους καθορίζεται:

• Σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός.

• Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, βάσει του μήκους από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι τον σταθμό.

• Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου βάσει του μήκους από τον σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία αυτός ανήκει.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι.

Σήμερα σε κυκλοφορία έχουν παραδοθεί τα 182 χιλιόμετρα από τα συνολικά 196 χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού. Το εναπομείναντα 14 χλμ. από Πέρδικα Ιωαννίνων έως και Α/Κ Εγνατίας θα παραδοθούν σε κυκλοφορία την Πέμπτη 3 Αυγούστου.

Οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που θα συναντούν οι οδηγοί στη διαδρομή από Αντίρριο έως Ιωάννινα θα είναι στην παρούσα φάση δύο: α) Κλόκοβας και β) Αγγελοκάστρου, καθώς επί της ουσίας έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι 2 από τις συνολικά 4 ζώνες χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, με τη λειτουργία των μετωπικών σταθμών Μενιδίου και Τερόβου και των πλευρικών Γαβρολίμνης, Άρτας και Γοργόμυλου, θα ολοκληρωθεί το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού.


ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive