Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Την προκλητική παρουσία αστυνομικών έξω από τον χώρο που στεγάζεται η δομή Κοινωνικής Επανένταξης του «18 Άνω» καταγγέλλει η γνωστή δομή απεξάρτησης, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανές ‘’ενδιαφέρον’’ της ομάδας ΔΙΑΣ για την απεξάρτηση».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική καταγγελία....
«την Παρασκευή 22/09/2017, και ώρα 15:00 έως 17:30 η είσοδο της Κοινωνικής Επανένταξης ήταν αποκλεισμένη από τουλάχιστον πέντε μοτοσικλέτες της ομάδας Δίας και τουλάχιστον έξι αστυνομικούς. Κατά την είσοδο και έξοδο των θεραπευόμενων, ασκούνταν έλεγχος σωματικός και λεκτικός με ειρωνικό ύφος και απειλητική διάθεση. Ο έλεγχος συνοδευόταν και με προσωπικές ερωτήσεις πέραν των αρμοδιοτήτων τους.
»Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια των αστυνομικών οργάνων έρχεται σε αντίθεση με το θεραπευτικό μας έργο και παραβιάζει κατάφωρα το δικαίωμα στην απεξάρτηση και τον αγώνα των θεραπευόμενων.
»Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, και τους Δημόσιους λειτουργούς της Αστυνομίας, να καταδικάσουν τέτοιου είδους πρακτικές κατάχρησης εξουσίας, που όχι μόνο δεν βοηθάνε τους απεξαρτημένους, αλλά στέκονται ενάντια στον αγώνα που δίνουν για την ζωή τους.
Τα Δημόσια προγράμματα δεν χρειάζονται φύλαξη αλλά υποστήριξη. Φυλάσσονται επαρκέστατα από τις αξίες της ζωής τόσο των θεραπευόμενων όσο και των θεραπευτών τους.»
  • Blogroll

  • Blog Archive