Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Αιφνιδιαστικός έλεγχος σε ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων στο βορειοδυτικό Λονδίνο βρήκε 35 άνδρες να ζουν σε δωμάτια γεμάτα στρώματα.

Η ανακάλυψη έγινε στη λεωφόρο Winchester στο Queensbury, περίπου στις...
6 π.μ. την Τρίτη μετά από καταγγελίες γειτόνων, δήλωσε το δημοτικό συμβούλιο του Brent. Όλοι ήταν ανατολικοευρωπαϊκής καταγωγής και είχαν βάλει στρώματα σε όλα τα δωμάτια εκτός από τα μπάνια, με ένα στρώμα ακόμη και κάτω από ένα θόλο στον πίσω κήπο.

Φωτογραφίες δείχνουν σωρούς από παπούτσια το ένα πάνω από το άλλο, ρούχα σκορπισμένα στα καλοριφέρ και σκουπίδια μέσα στον κήπο.

Ο Harbi Farah, μέλος του υπουργικού συμβουλίου και υπεύθυνος στέγασης και κοινωνικής πρόνοιας στο συμβούλιο του Brent, περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τις συμπεριφορές των αδίστακτων ιδιοκτητών ακινήτων. Είπε: "Οι κληρονόμοι ιδιοκτήτες των ακινήτων κερδίζουν χρήματά εκμεταλλευόμενοι ανθρώπους που μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, πρόκειται για μια επαίσχυντη πρακτική και αυτό είναι ένα συγκλονιστικό παράδειγμα".

Σε ένα μόνο δωμάτιο, βρέθηκαν οκτώ άνδρες να κοιμούνται δίπλα-δίπλα σε στρώματα τοποθετημένα από τοίχο σε τοίχο.

Την περασμένη εβδομάδα, το συμβούλιο του Brent ψήφισε νέα μέτρα ποινών ύψους μέχρι £ 30.000 για άτομα που παραβιάζουν τη νομοθεσία περί στέγασης. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα εντοπιστεί, δήλωσε το συμβούλιο του Brent, προσθέτοντας ότι είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 100 επιτυχείς διώξεις εναντίον απατεώνων ιδιοκτητών τον Ιούλιο.













ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive