Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεκαετίες τώρα πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους για τους αυτοκινητόδρομους και τα υπόλοιπα μεγάλα έργα υποδομής.
Σε δρόμους όπως ο...
περίφημος άξονας Κορίνθου-Πατρών χρόνια τώρα πληρώνουμε διόδια χωρίς να είναι κατασκευασμένο το έργο, ενώ τεράστιος είναι ο φόρος αίματος που έχει πληρωθεί, με τη σωρεία των τροχαίων δυστυχημάτων στις εν λόγω καρμανιόλες. Ακόμα παραπέρα, πολλά είναι τα εργατικά ατυχήματα στα εργοτάξια των οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων. Μέσα σε ένα χρόνο συνέβησαν τρία θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην περιοχή μας, σε κόμβο Καλαβρύτων, Παναγοπούλα και Ακράτα.
Μετά από όλα αυτά, συνεπώς, οι πανηγυρισμοί, τα εγκαίνια, οι κορδέλες και τα μεγάλα λόγια για τη “δίκαιη ανάπτυξη” που διατυμπανίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελούν τεράστια πρόκληση για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, γιατί αυτό που ήρθε είναι τα τσουχτερά διόδια που είτε κάνουν τη λαϊκή ανάγκη για γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση πανάκριβο έξοδο είτε μας γυρνάνε δεκαετίες πίσω, στις ασυντήρητες και απαρχαιωμένες παλιές εθνικές οδούς.
Τα διόδια στους οδικούς άξονες είναι άλλο ένα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, γιατί έρχονται να προστεθούν στο πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, στη φοροληστεία, στους πλειστηριασμούς, όλα όσα προβλέπονται στα μνημόνια και στους εφαρμοστικούς νόμους (που θα κάταργούνταν τάχα με ένα νόμο και ένα άρθρο) και όλα όσα ακόμα έρχονται με την τρίτη αξιολόγηση.
Είναι όμως και άλλο ένα απλόχερο δώρο στο κεφάλαιο και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, γιατί εκτός από τη λειτουργία των οδικών αξόνων, με την οποία οι μεταφορές των εμπορευμάτων τους πραγματοποιούνται ταχύτατα, διευρύνοντας τα πεδία κερδοφορίας τους, το κόστος της συντήρησης των υποδομών μεταφέρεται στο 100% στα λαϊκά στρώματα, ενώ οι κοινοπραξίες των μεγαλοεργολάβων αποκομίζουν πρόσθετα τεράστια κέρδη.
Αυτή είναι η περίφημη “δίκαιη ανάπτυξη” για την οποία κομπάζει και διοργανώνει συνέδρια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την ίδια ακριβώς με διαφορετικό περιτύλιγμα ευαγγελίζονται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ΕΕ. Αυτή όμως είναι ανάπτυξη που καταβαραθρώνει την εργατική τάξη, εμάς τους συνταξιούχους και συνολικά τα λαϊκά στρώματα και οδηγεί σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, γιατί ωθεί τη χώρα μας στο επίκεντρο οξύτατων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Ο λαός να μην πιστέψει στα ψέματα για τη “δίκαιη ανάπτυξη”. Είναι ανάπτυξη για το κεφάλαιο και προϋποθέτει το ξεζούμισμά του. Να οργανωθεί για να αποκρούσει την επίθεση και να αντεπιτεθεί. Να μην εγκλωβίζεται στη λογική της “αναλογικότητας” για τα διόδια και της ανταποδοτικότητας . Τους οδικούς άξονες ήδη τους έχουμε πληρώσει διπλά και τρίδιπλα.
Οργανωμένοι στα σωματεία μας, μαζί με τα συνδικάτα και τους φορείς του εργατικού κινήματος, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, παλεύουμε για όλα όσα έχουμε παράξει με το αίμα και τον ιδρώτα μας και μας τα κλέβουν. Διεκδικούμε ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ και ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ.
Την Κυριακή 29 Οκτώβρη, συγκέντρωση 11πμ στη πλ. Λαύρας με προσυγκέντρωση 10:30 πμ: Τρίγωνη πλατεία. Την Κυριακή 12 Νοέμβρη, μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγρότες της Αιγιάλειας, ανοίγουμε τα διόδια της Νέας Εθνικής Οδού στο σταθμό του Ελαιώνα.

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive