Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ο ΕΦΚΑ κατέσχεσε την πρώτη κατοικία 62χρονης λόγω οφειλών!

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2017
Σε αναγκαστική κατάσχεση σπιτιού, μόλις 64 τμ., μιας 62χρονης προχώρησε ο ΕΦΚΑ.

Ο ΕΦΚΑ, προχώρησε στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας της- στην οποία μεγαλώνει μόνη της ανάπηρο παιδί της, ένα σπίτι 64 τμ σε μία λαϊκή περιοχή, στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης αξίας μόλις 34.000 ευρώ.

Η 62χρονη κατάφερε να...
δημιουργήσει μια ατομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα μια οικοτεχνία στον κλάδο της ένδυσης. Ωστόσο κατά την πρώτη κρίση των τελών της δεκαετίας του ’90 δημιούργησε οφειλές στο ΙΚΑ, τις οποίες κάλυπτε όπως μπορούσε.

Η δεύτερη περίοδος προβλημάτων προέκυψε το 2007-2008, όταν η χώρα εισερχόταν στην κρίση, όμως η ίδια εξακολουθούσε να καταβάλλει μεγάλο τμήμα των οφειλών της.


Η κρίση των τελευταίων ετών, όμως, την οδήγησε σε ασφυξία, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εξοφλήσει τα τελευταία 32.000 ευρώ από τις οφειλές της, οι οποίες με τις προσαυξήσεις ανήλθαν σε 63.898 ευρώ.

Σήμερα δεν μπορεί να συνταξιοδοτηθεί και πρέπει να κερδίζει τα προς το ζην για να μπορέσει να επιβιώσει η ίδια και το ένα της παιδί που έχει αναπηρία και το βοηθά οικονομικά.

Κάπως έτσι, τον Οκτώβριο του 2017 κατασχέθηκε η πρώτη κατοικία της, ένα σπίτι στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης 64 τ.μ., αξίας μόλις 34.000 ευρώ, όπως αποδεικνύει και το κατασχετήριο από το Περιφερειακό ΚΕΑΟ Θεσσαλονίκης και τον τοπικό ΕΦΚΑ που της επιδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.












ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive