Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Απίστευτες συλλογικές αντιστάσεις φαντάρων στην καφρίλα του Στρατού

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2017
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΕ ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ!
Πραγματικά, τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στον Στρατό δείχνουν ότι η στρατευμένη νεολαία είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με την εκμετάλλευση και την καταπίεση που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Δεν ανέχεται τη φρενήρη αυθαίρετη δράση αξιωματικών που με την ακρότητα τους αποδεικνύουν τι σημαίνει η νέα πολεμοκάπηλη πραγματικότητα που οικοδομεί η ακροδεξιά ηγεσία των ΑΝΕΛ στο Πεντάγωνο, με την πλήρη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ που δρουν από κοινού! 
 
Πλέον αποκαλύπτεται ότι διαμορφώνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης φαντάρων, που αποδεχόμενοι το μήνυμα αντίστασης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ, αναπτύσσεται ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ και συγκρούεται με πολύ μαζικούς και αποφασιστικούς όρους. 
 
Πρόσφατα, στο μεγαλύτερο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, οι συνάδελφοι φαντάροι αντιμετώπισαν την πολύ επιθετική συμπεριφορά συγκεκριμένου διοικητή. 
 
Καψόνια, αυθαιρεσίες, ακραίος μιλιταρισμός και εθνικιστική προπαγάνδα, βιαιοπραγίες και προσβολές ήταν στην ημερήσια διάταξη, ενώ το αποκορύφωμα όλων ήταν οι χειροδικίες!
Ο συγκεκριμένος διοικητής είχε «συνήθεια» να απαιτεί από τους εκατοντάδες φαντάρους να ξελαρυγγιάζονται, απαντώντας όσο το δυνατό πιο βροντερά στα παραγγέλματα του.
Την «ευαισθησία» του λοιπόν αυτή αποφάσισαν να αμφισβητήσουν οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι: 
 
«έπεσε σύρμα» κανένας να μην ανταποκρίνεται με την υπερβολή που απαιτούσε ο διοικητής…
Έτσι λοιπόν, στην πρωινή αναφορά, ο διοικητής δίνει διαταγή και εκεί που περιμένει άγριες κραυγές, αντιμετωπίζει ένα κλίμα «Θεσσαλονικιώτικο», καθώς οι στρατευμένοι ανταποκρίνονται πολύ χαλαρά…
Αιφνιδιασμένος, κοκκινίζει από την ταραχή του και δίνει για δεύτερη φορά προστάγματα.
Όμως και αυτή τη φορά οι φαντάροι ανταποκρίνονται εξίσου υποτονικά.
Το κάζο για τον στρατιωτικό είναι πρωτόγνωρο. Εμμένει όμως και για τρίτη φορά δίνει διαταγές, τις οποίες διανθίζει με κραυγές και απειλές. 
 
Μια ελάχιστη μειοψηφία φαντάρων «σπάει» και υποχωρεί, ενώ η τεράστια πλειοψηφία των εκατοντάδων στρατιωτών χαίρεται τη μαζική απαξίωση του Διοικητή και οτιδήποτε αντιδραστικό, επιθετικό και απάνθρωπο εκπροσωπεί και ταυτίζεται με τον Στρατό του Καμμένου και του Βίτσα. 
 
Ο Διοικητής που δεν μπορεί να καταπιεί το συλλογικό μάθημα Αξιοπρέπειας και την επίδειξη της δύναμης που πηγάζει από την συλλογική και μαχητική δράση των φαντάρων, διατάζει ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΑΨΟΝΙ, δίνοντας ευρύτερες διαστάσεις στην κατακραυγή που θα ξεσπάσει έπειτα και όταν πλέον μπει συνολικά στην αντιπαράθεση το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ …
Όμως αυτή η συντριπτική εμπειρία από τη δράση του Κινήματος των φαντάρων δεν είναι η μοναδική.

Μοναδικές στιγμές αμφισβήτησης των φαντάρων: κύριε διοικητά μην την ψάχνεις, όλοι μαζί γράψαμε την επιστολή καταγγελίας!


ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
 
Ένα μοναδικό συμβάν συνέβη πρόσφατα σε ακριτική μονάδα του ελληνικού στρατού.
 
Συνάδελφοι φαντάροι που ζούσαν σε ένα καθεστώς άθλιων συνθηκών, τρελής ενταντικοποίησης  και χωσίματος, έχοντας ξεχάσει τι θα πει έξοδος δέχτηκαν το κάλεσμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
 
Εμείς τους είπαμε κάτι απλό «Ή οι φαντάροι θα αγωνιστούν ή θα τους σκίσουν».
Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.
 
Και οι συνάδελφοι φαντάροι όχι μόνο βγήκαν παραπονούμενοι αλλά επίσης έγραψαν καταγγελία στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Έχει τεράστια σημασία να δούμε ποιες ήταν οι αντιδράσεις του ΓΕΣ και της Διοίκησης της μονάδας.
 
Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το ΓΕΣ ενημερώθηκε και ακολούθως επικοινώνησε με τη διοίκηση της μονάδας «ζητώντας εξηγήσεις» …
Πρωι πρωι, ο διοικητής της μονάδας κάλεσε τους φαντάρους σε Αναφορά και έκρινε σκόπιμο να επιτεθεί τόσο στους συναδέλφους που έγραψαν την επιστολή, όσο και στο  ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
 
Μάλιστα, ο διοικητής τους διαβάζει την καταγγελία και αρχικά με το γνωστό «παραπονιάρικο» ύφος τους λέει τα γνωστά και τους πάει με το καλό…
Γρήγορα όμως αλλάζει ύφος, τους επιτίθεται και απαιτεί με έντονο τρόπο και απότομο να μάθει «ποιος έγραψε την επιστολή καταγγελίας».
Που να ήξερε ότι θα άνοιγε «το κουτί της πανδώρας».
Περιμένοντας τα αποτελέσματα του φόβου που έσπειρα, πραγματικά μένει άναυδος ακούγοντας φαντάρο να του απαντά στα ίσα:
«κύριε διοικητά για μην το κουράζουμε, όλοι μαζί το γράψαμε. Με τα προβλήματα που έχουμε τι θα γίνει;»
Ο διοικητής τα χάνει.

Πετάγετε ΕΠ.ΟΠ. για να «σώσει τη φάση» και σε ρόλο ΧΑΦΙΕ λέει ότι «θυμάται κάποιους φαντάρους ότι συζητάγανε για να βγάλουν καταγγελία στο ίντερνετ».

Αμέσως βγαίνει στην Αναφορά φαντάρος και λέει για τον ΕΠ.ΟΠ. ότι πριν από λίγες μέρες τους έβγαζε φωτο με το τάμπλετ και αν δεν τις σβήσει τώρα μπροστά σε όλους θα κάνει μήνυση!

Ο διοικητής έχει μείνει άναυδος.

Καταλαβαίνει ότι η εξέλιξη του θέματος προσλαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις, συναισθάνεται ότι οι φαντάροι όχι μόνο δεν πτοούνται και φοβούνται αλλά είναι αποφασισμένοι  να υπερασπίσουν με απαράμιλλο σθένος τα δικαιώματα τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε λίγες μέρες όλα τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν και οι φαντάροι αναθάρρησαν συνολικά.
 
Οι φαντάροι κάνουν πλάκα σε όποιον υπερασπίζει ότι «το βύσμα θα τους σώσει. Ότι στον στρατό δεν υπάρχουν δικαιώματα και δεν αξίζει να τα υπερασπίζει».
 
Οι συνάδελφοι κατανοούν ότι μόνο με την αμφισβήτηση αλλάζουν τα πράγματα.
Μόνο με τους αγώνες μας και με τον ενωτική, μαχητική στάση που εκπροσωπεί το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μπορείς να σταθείς Υπερήφανα και με Αξιοπρέπεια απέναντι στην αυθαιρεσία και την εκμετάλλευση.
Με κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.  
 
  Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Ελληνική Ολιγαρχία!
Δεν κυνηγάμε απελπισμένους δε στελεχώνουμε της κατασταλτικές μονάδες του στρατού, δε είμαστε κομμάτι του στρατού-φόβητρο προς τον εσωτερικό εχθρό. 
Δεν Καταστέλλουμε μετανάστες-πρόσφυγες, εργατικούς αγώνες, κοινωνικές διεκδικήσεις.
Δεν δουλεύουμε τσάμπα. Δεν καταργούμε θέσεις εργασίας και εργατικά δικαιώματα.
Βγείτε παραπονούμενοι, στείλτε επιστολές καταγγελίας. Είναι δύναμη. Μόνο έτσι αλλάζουν τα πράγματα, βελτιώνονται οι συνθήκες.
 
 ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
diktyospartakos
  • Blogroll

  • Blog Archive