Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Αντιρατσιστική, αντιφασιστική απάντηση στον σκοταδισμό και την μισαλλοδοξία έδωσαν στο Σύνταγμα διαδηλωτές, απέναντι στην προσπάθεια συγκέντρωσης φασιστών και ρατσιστών ενάντια στο νόμο για τη νομική....
αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.
«Ενωτικά, μαζικά, μαχητικά από κάθε συλλογικότητα αλλά και τον καθένα και την καθεμία από εμάς που δεν θέλει να φοβάται γιατί δεν είναι ή δεν σκέφτεται όπως οι ναζί και κάθε σκοταδιστικό αντιδραστικό κατάλοιπο της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει στο κάλεσμά του ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας -Πειραιά.
«Η πορεία των φασιστικών ομάδων που καλείται δεν πρέπει να λάβει χώρα και θα πρέπει να είμαστε όλοι στο δρόμο εκείνη την ημέρα για να διαδηλώσουμε ενάντια στην πατριαρχία, την ομοφοβία και την τρανσφοβία. Σε μία περίοδο έντασης των διακρίσεων ενάντια στις γυναίκες και την LGBTQQI κοινότητα θα πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα χειραφέτησης και αυτοδιάθεσης των σωμάτων μας», επισημαίνει η οργάνωση «Ανασύνθεση» που καλεί στο Σύνταγμα με σύνθημα: «Για μία χειραφετημένη και φεμινιστική κοινωνία, ενάντια σε κάθε πατριάρχη, ομοφοβικό, τρανσφοβικό, ρατσιστή».
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοιου τύπου συγκεντρώσεις να γίνουν συνήθεια και κοινωνική καθημερινότητα», τονίζει ένα αντιφασιστικό στέκι που επίσης καλεί στο Σύνταγμα την Κυριακή. «Μισογύνικος, πατριαρχικός και ομοτρανσφοβικός λόγος κομμένος. Ο μισογυνισμός δεν είναι θεωρητική κουβέντα, γύρω μας κακοποιούνται και δολοφονούνται γυναίκες και μη αντρικά υποκείμενα», το μήνυμα της κίνησης «Καμία Ανοχή» που επίσης βρέθηκε στη διαδήλωση της Κυριακής.
  • Blogroll

  • Blog Archive