Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Γιάφκα των φασιστών το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων φαντάρων Καλαμάτας

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2017
Μπορεί η κυβέρνηση να διαδίδει μέσω των φίλων της δημοσιογράφων ότι στο πλαίσιο της "μάχης του Μοριά" θα κλείσει τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων...
Μεταφέροντας τους αόρκιστους φαντάρους από την πρώτη στιγμή στην παραμεθόριο, με μια κίνηση που αποδεικνύει την επικίνδυνη κλιμάκωση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, δυσχεραίνει τους όρους της υποχρεωτικής στράτευσης και ανακατανέμει το πελατειακό κράτος....

Αλλά η πολιτική ηγεσία των Π.Καμμένου-Δ.Βίτσα ουσιαστικά ικανοποιούν τις απαιτήσεις των τοπικών οικονομικών συμφερόντων, των πολιτικών δυνάμεων και του Μητροπολίτη διατηρώντας σε λειτουργία το ΚΕΝ Καλαμάτας, με την πρόφαση ότι εκεί θα γίνονται τα ΣΠΕΝ.

Ένα Κέντρο Εκπαίδευσης που αποτελεί ορμητήριο της Ακροδεξιάς και των ΝΑΖΙ.
 
Το Υπουργείο Άμυνας ζητά «να μείνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις», ουσιαστικά συγκαλύπτοντας τη δράση των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, που καλούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εφοπλιστές να συγκροτήσουν "εθνικά μέτωπα".
Στο πλαίσιο αυτό εμφανίζονται τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια από τη δράση των Ακροδεξιών στο ΚΕΝ Καλαμάτας.
 
Για πόσο όμως θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση στα ΚΕΝ;
Ας πάρει θέση επιτέλους η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και ας αναλάβει την ευθύνη το ΓΕΣ για το στρατόπεδο της Καλαμάτας, που για ακόμη μια φορά γίνεται κέντρο ανομίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Το σημαντικότερο όμως είναι το συμπέρασμα των συναδέλφων ότι μπορούν να αμφισβητήσουν την αυθαιρεσία, να σταθούν με αξιοπρέπεια και συλλογικά να υπερασπίσουν τα δικαιώματα του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή.
Με κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό.
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
 
Στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα, στον 2ο Λόχο, Λοχίας, έχει το χούι να ανεβοκατεβάζει τους Νεοσύλλεκτους φαντάρους, τρέχοντας το Λόχο, πριν και μετά τα γεύματα, συνδυάζοντας το καψόνι με διαταγές που απαιτούσαν κραυγές εθνικιστικών ασμάτων και μηνυμάτων.
 
Φυσικά, όλη αυτή η επικίνδυνη, παραβατική συμπεριφορά, η εθνικιστική προπαγάνδα που λειτουργεί ως μουσική επένδυση της παραβίασης των δικαιωμάτων μας είναι πράγματα γνωστά στην Ιεραρχία του ΚΕΝ Καλαμάτας.
 
Εμείς αποκαλύπτουμε ότι όλα αυτά αποτελούν κρίκους μιας αντιδραστικής αλυσίδας γεγονότων που συνεχίζεται ανεξάρτητα αν κυβέρνηση συγκροτούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! 

θυμίζουμε τις καταγγελίες:

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 

Εθνικιστικά συνθήματα και καψόνια στο ΚΕΝ Καλαμάτας 

Τελικά το ΚΕΝ Καλαμάτας, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα, αποδεικνύει ότι είναι ένα πολύ αμαρτωλό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. 
 
Αν στο παρελθόν απασχόλησε με τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, μέλη της οποίας έφτασαν να χαιρετούν φασιστικά στην Αναφορά Λόχου, σήμερα έρχεται ξανά στο προσκήνιο για δύο διαφορετικούς λόγους αλληλοσυμπληρούμενους: 
Αφενός η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για το Κέντρο Εκπαίδευσης των βυσμάτων της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, με επάνδρωση που φτάνει στο 400%, ακριβώς γιατί εξυπηρετεί με όρους του άθλιου πελατειακού κράτους τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και τις ψηφοθηρικές ανάγκες που συνυπάρχουν με το γνωστό διεφθαρμένο «δούναι και λαβείν». 
 
Αφετέρου η καταγγελία των συναδέλφων νεοσύλλεκτων φαντάρων επιβεβαιώνει την ρήση του νέου Αναπληρωτή ΥΕΘΑ Ήσυχου «ότι γενικά οι δεσμεύσεις τους –και παρά την εκφρασμένη κυβερνητική πρόθεση- είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν(;;;)
 
Στην καταγγελία λοιπόν από το ΚΕΝ Καλαμάτας αναφέρεται ότι παρά την παρουσία υπερ-πληθώρας μόνιμων στελεχών ρόλο εκπαιδευτών έχουν αναλάβει οι «παλιοί φαντάροι»! 
Ίσως στους αξιωματικούς και στους υπαξιωματικούς αυτού του Κέντρου Εκπαίδευσης να έχουν ανατεθεί άλλα σοβαρά καθήκοντα, που θέτουν σε δεύτερη μοίρα την άρτια και προβλεπόμενη εκπαίδευση των συναδέλφων, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να αναθέσουν καθήκοντα εκπαιδευτών στους παλιούς φαντάρους… 
 
Διαφορετικά, μπορούν να μας εξηγήσουν γιατί «το μπαλάκι πέφτει στους φαντάρους»; 
Για ποιο λόγο επιτρέπεται μια τέτοια κατάσταση; 
 
Βέβαια οι «παλιοί» είχαν καλούς δασκάλους. Παίζοντας καλά το ρόλο του εκπαιδευτή υπέβαλαν σε καψόνια τους νεοσύλλεκτους και τους ταράζουν στις μεταβολές. 
Αλήθεια μήπως το μόνιμο προσωπικό δεν θέλει να πάρει τις ευθύνες για αυτή την αυταρχική εκπαίδευση και βολεύεται να πρωταγωνιστούν σε όλες αυτές τις χυδαιότητες οι παλιοί στρατιώτες; 
 
Μήπως τους βολεύει να υπάρχει αυτή η κατάσταση και καλύπτονται πίσω από τους παρανομούντες «παλιούς»; 
 
Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τα χουντο-συνθήματα στην εκπαίδευση που πήγαν να ακουστούν πάλι στη Καλαμάτα κατά την εκπαίδευση και κόπηκαν αμέσως μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες που υπήρξαν! 
 
Είναι απαράδεκτες, αντισυναδελφικές και παράνομες πράξεις και συμπεριφορές που δεν έμειναν αναπάντητες, καθώς πολλοί συνάδελφοι δεν δέχτηκαν να εκτελέσουν τις παράλογες εντολές. 
 
Για πόσο όμως θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση στα ΚΕΝ; 
Ας πάρει θέση επιτέλους η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και ας αναλάβει την ευθύνη το ΓΕΣ για το στρατόπεδο της Καλαμάτας, που για ακόμη μια φορά γίνεται κέντρο ανομίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις. 
 
Το σημαντικότερο όμως είναι το συμπέρασμα των συναδέλφων ότι μπορούν να αμφισβητήσουν την αυθαιρεσία, να σταθούν με αξιοπρέπεια και συλλογικά να υπερασπίσουν τα δικαιώματα του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή. 
Με κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό. 
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013
 
ΣΤΟ ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 
 
Γιατί ο διοικητής Αντισυνταγματάρχης συγκαλύπτει τη δράση του ακραία επικίνδυνου Λοχαγού Αποστολόπουλου 
 
Γιατί συγκαλύπτει τη δράση Νεοναζιστών, επιτρέπει την Εκδίκηση, τα Καψόνια και τη διάδοση του Εθνικισμού; 
 
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού στρατού δεν καταγράφεται μόνο η ανοικτή δράση των Νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αλλά κυρίως ότι ενώ αυτά τα καταδικαστέα περιστατικά από την δημοκρατική κοινή γνώμη και την τεράστια πλειοψηφία των νεοσύλλεκτων, ο διοικητής της μονάδας τα συγκαλύπτει, επιτρέποντας την εκδικητική συμπεριφορά των υφισταμένων του αξιωματικών, που βασανίζουν με καψόνια τους φαντάρους, καταπατώντας συστηματικά τα δικαιώματα τους και προβαίνουν ανοικτά σε εθνικιστική προπαγάνδα.
 
Σε κείμενο του Αντώνη Πετρόγιαννη, στο tharrosnews.gr, με τίτλο “Διοικητής ΚΕΝ Καλαμάτας «Δεν υπάρχουν νεοναζί στο στρατόπεδο»” (05/12/2013) αναφέρεται ότι «Δεν υπάρχει κρούσμα αυθαιρεσίας ή ανοχής σε κομματικές επιλογές». Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ ζητήσαμε και την άποψη του διοικητή του Κέντρου Νεοσυλλέκτων, αντισυνταγματάρχη Ευάγγελου Ντίλιου. Από την πλευρά του, μας διαβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχουν ανάλογα φαινόμενα με αυτά που περιγράφονται από το επονομαζόμενο «Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος». «Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα το γνώριζα. Επομένως, σε κάθε περίπτωση, δε δεχόμαστε ότι υπήρξαν στο στρατόπεδο τέτοια φαινόμενα», σχολίασε. 
 
Επειδή όμως εμείς αρνούμαστε να δεχτούμε ότι υπάρχει μονάδα που ο διοικητής της δε γνωρίζει τι συμβαίνει σε αυτό, γεγονός που θα έπρεπε εξάλλου να αντιμετωπιστεί από το ΓΕΣ αν συνέβαινε, δημοσιοοποιούμε νέα καταγγελία των συναδέλφων φαντάρων που υπηρετούν εκεί: 
 
«Όλο και πιο ψηλά πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για όσα συμβαίνουν τελευταία στο ΚΕΝ Καλαμάτας. Η έξαρση της αυθαιρεσίας και των εθνικιστικών στοιχείων στο κέντρο δεν έχει όρια! 
 
Δεν φαίνεται να βάζουν μυαλό. Μέτα τις καταγγελίες από το γράμμα φαντάρων που εξέδωσε το Δίκτυο Σπάρτακος, σαν αντίποινα ανάγκασαν τους φαντάρους στο βήμα να φωνάζουν παράνομα εθνικιστικά άσματα, πράγμα που δε συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα της εκπαίδευσης τους και, φυσικά, απαγορεύεται από τον κανονισμό. 
Αν μέχρι τώρα ήταν δεδομένο για εμάς ότι η αποσιώπηση των ναζιστικών χαιρετισμών, που έλαβαν χώρα στο στρατόπεδο, από τα ανώτερα στελέχη ισοδυναμούσε με τη συνενοχή τους, τώρα είναι έκδηλο ότι αυτοί οι ίδιοι είναι και που υποκινούν τα φασιστικά φαινόμενα. 
 
Προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό των φαντάρων που δείχνουν ότι δε θα ανεχθούν τέτοιες ναζιστικές συμπεριφορές και τα καψόνια συνεχίζονται! Συγκεκριμένα, μαρτυρίες φαντάρων αναφέρουν ότι με αφορμή ένα περιστατικό με μια παραγγελία σουβλάκια, ο λοχαγός Αποστολόπουλος έβαλε εκπαιδευτές κ άλλα στελέχη να ξεστρώνουν κρεβάτια κ να κάνουν τους θαλάμους χάλια και ανάγκασε τους φαντάρους να τους ξαναφτιάξουν. 
Ο ίδιος Λοχαγός είχε κάνει μαζικά καψόνια μέσα στους θαλάμους τις πρώτες μέρες κατάταξης. Επίσης, κατά τη διάρκεια πορείας, αρκετοί νεοσύλλεκτοι δεν άντεξαν, παρουσίασαν προβλήματα υγείας και ήταν σε όλους φανερό ότι αδυνατούσαν να συνεχίσουν. Ο Λοχαγός Αποστολόπουλος ξεφώνιζε, βρίζοντας «τα γιοτόπουλα που το παίζουν άρρωστοι για να πάρουν άδεια από την εκπαίδευση». 
Γεγονός που είχε προκαλέσει τη μαζική αντίδραση των φαντάρων που βγήκαν στην Αναφορά. 
 
Όλα τα παραπάνω γεγονότα είναι γνωστά στο Διοικητή Αντισυνταγματάρχη Ευάγγελο Ντίλιο, που τα συγκαλύπτει, ενισχύοντας τις απαράδεκτες, επικίνδυνες, παράνομες συμπεριφορές των υφισταμένων του αξιωματικών. 
Όμως τα παραπάνω γεγονότα είναι γνωστά και στο ΓΕΣ. 
Αλήθεια πως ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και ο ΑΓΕΣ Αθ.Τσέλιος ανέχονται και για της σιωπής τους ενισχύουν αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές; 
Θυμίζουμε: 
 
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ 
Θυμόμαστε όλοι την τιτάνια προσπάθεια του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος του Α.Σαμαρά, των τοπικών βουλευτών της ΝΔ και της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, να ανοίξει ξανά το ΚΕΝ Καλαμάτας, που για λόγους οικονομίας είχε κλείσει ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης. 
 
Αφού λοιπόν εξυπηρετήθηκε η κομματικής τους πελατεία και τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα, που είδαν με χαρά να μεταφέρονται εκεί και οι λειτουργίες του ΚΕΝ Άρτας, ήρθε η ώρα να εισπράξουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής συνοδοιπορίας ΝΔ και Χρυσής Αυγής, την οποία οι σύμβουλοι του Α.Σαμαρά ήθελαν να φτάσει στη συγκυβέρνηση. 
Μάλιστα, φαίνεται ότι ορισμένοι ζήλεψαν τους τραμπουκισμούς της γιορτής μίσους στο Μελιγαλά και μετέφεραν τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στην ίδια την Αναφορά, ανοικτά και δημόσια δηλαδή, απολαμβάνοιντας την ανοχή των στελεχών. 
 
Αλήθεια, ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος τι έχει να πει και να κάνει για όλα αυτά; 
Πότε θα σταματήσει η Ανοχή και η Συγκάλυψη που απολαμβάνει η Ναζιστική εγκληματική οργάνωση από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Στα κρούσματα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού στα ΚΕΝ έρχεται να προστεθεί και η περίπτωση του ΚΕΝ Καλαμάτας. 
 
Καταγγελίες καταφτάνουν συνεχώς από νεοσύλλεκτους φαντάρους στο ΚΕΝ Καλαμάτας , προκειμένου να αναδειχθούν οι καθημερινές αυθαιρεσίες των ανωτέρων, τα καψόνια, αλλά ακόμα και η περίεργη ανοχή σε ντόπιους οπαδούς της ναζιστικής Χρυσής Αυγής . 
Συγκεκριμένο περιστατικό που κατήγγειλε συνάδελφος αποτελεί το εξής. 
Μια μέρα μετά τα άγρια καψόνια που δέχθηκε, συνάδελφος βγήκε παραπονούμενος στην πρωινή αναφορά για το εν λόγω ζήτημα. Το αποτέλεσμα που εισέπραξε δεν ήταν άλλο από την ποινή της φυλάκισης! Στο παραπάνω συμβάν ο συνάδελφος βρήκε αλληλέγγυους τους συναδέλφους του, αρκετοί από τους οποίους απέναντι στον αυταρχισμό του διοικητή βγήκαν παραπονούμενοι για το άδικο της ποινής. Αυτό που ακολούθησε ήταν η ομαδική ποινή των φαντάρων και η συνέχεια στα καψόνια. 
 
Μόνο τυχαίο γεγονός δε μπορεί να αποτελεί η μαρτυρία ότι στο ίδιο Κέντρο έχουν εκδηλωθεί επικίνδυνες και ανοικτά φασιστικές συμπεριφορές φαντάρων και η ξεκάθαρη ανοχή- συνενοχή των ανωτέρων τους. 
 
Ενδεικτικά έχει αναφερθεί η δράση ομάδας χρυσαυγιτών φαντάρων, που χαιρετούσαν ναζιστικά κατά τη διάρκεια της αναφοράς. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των φαντάρων, όχι όμως και των ανώτερων τους, οι οποίοι μάλλον υποστήριζαν και καλόβλεπαν την ενέργεια, καθώς δεν έκαναν ή είπαν οτιδήποτε που να υποδεικνύει ότι διαφωνούσαν ή ενοχλήθηκαν από αυτήν. 
 
Οργή προκαλεί η πληθώρα περιστατικών που δείχνουν ότι οι ΝΑΖΙ έχουν εισχωρήσει βαθιά στο στρατό και ιδίως η ανοχή που συναντούν από τα ανώτερα στελέχη και την ηγεσία του ΓΕΣ. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
  • Blogroll

  • Blog Archive