Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ξενώνα για άπορους φοιτητές ετοιμάζει ο Δήμος Πατρέων

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Κυριακή, Νοεμβρίου 05, 2017
Στην αξιοποίηση ενός ακινήτου ώστε να γίνει ξενώνας για τους άπορους φοιτητές προχωρά ο Δήμος Πατρέων. Πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτήριο στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Παπαφλέσσα στο κέντρο της πόλης, που αποτελεί δωρεά προς το Δήμο με σκοπό να...
χρησιμοποιηθεί για δωρεάν στέγαση φοιτητών.

Το νεοκλασικό αποτελεί δωρεά στο Δήμο από τη Μαρία Σώκαρη, η οποία μέσω της διαθήκης της άφησε στο Δήμο Πατρέων το υπόγειο και το ισόγειο του νεοκλασικού κτιρίου για τον συγκεκριμένο σκοπό. Η δημοτική Αρχή προχώρησε μετά από διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη του πρώτου ορόφου και στην αγορά του, έναντι του ποσού των 50 χιλιάδων ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία του ορόφου προσδιοριζόταν στα 135 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Παναγιώτη Μελά, που ασχολείται τα τελευταία δυο χρόνια με την υπόθεση, σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του κτιρίου, ώστε να στεγάσει άπορους φοιτητές, όπως δήλωσε στο thebest.gr .

Το σύνολο του κτιρίου και του οικοπέδου αυτού, έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου, και έτσι η δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε ενέργειες εξασφάλισης της χρηματοδότησης των εργασιών κυρίως από δυο πηγές. Την εκταμίευση ποσού που έχει δεσμευθεί από τον δωρητή για το σκοπό της στέγασης των φοιτητών καθώς και από την εκταμίευση του δανείου από το ΤΑΣ, καθώς το ακίνητο έχει χαρακτηριστεί ως σεισμόπληκτο.

Όπως εξηγεί ο Π. Μελάς η υποστήριξη των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή, δεδομένου ότι ότι λόγω των παρατεταμένων δυσμενών οικονομικών συνθηκών, μεγάλος αριθμός φοιτητών δεν συνεχίζει τις σπουδές λόγω οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους για την κάλυψη εξόδων διαμονής και διατροφής τους.













ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive