Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Πριν λίγες μέρες, η κρατική συνέλευση του Wisconsin ενέκρινε ένα νομοσχέδιο για κρατικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με το οποίο η ασφάλιση υγείας θα καλύπτει τις εκτρώσεις, μόνο στις...
περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή για να σωθεί τη ζωή της μητέρας.
Ενώ το νομοσχέδιο πέρασε από τις γραμμές των κομμάτων, υπήρξε ένας νομοθέτης, ο κ. Scott Allen (R), ο οποίος είπε ότι ο νόμος δεν πήγε αρκετά μακριά.

"Συχνά σε δημόσιες συζητήσεις ο κόσμος φοβάται να το πει, αλλά επιτρέψτε μου να το πω απλά: Η έκτρωση είναι λάθος", δήλωσε ο Allen, όπως ανέφερε ο Mitch Reynolds του WIZM. "Παρόλο που μπορεί να είναι νόμιμη, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παρέχουμε δημόσια χρηματοδότηση για άμβλωση".

Στη συνέχεια, η Allen ισχυρίστηκε ότι η έκτρωση ήταν λανθασμένη για οικονομικούς λόγους, λέγοντας ουσιαστικά ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να αναγκάζονται να έχουν μωρά για να τονώσουν την αγορά εργασίας.

"Οι ελλείψεις του εργατικού δυναμικού συνδέονται με την πτώση του πληθυσμού. Οι ελλείψεις του εργατικού δυναμικού είναι ένας περιοριστικός παράγοντας στην οικονομική ανάπτυξη ", δήλωσε ο Άλεν. "Και η περιορισμένη οικονομική ανάπτυξη αποτελεί πρόβλημα όταν η κυβέρνηση προσπαθεί να πληρώσει για δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές. Παρόλα αυτά, ειρωνικά, οι δημοκράτες συνεχίζουν την προσπάθειά τους να υποστηρίξουν την βιομηχανία των αμβλώσεων ».

Σύμφωνα με τους Capital Times στο Ουισκόνσιν, το Κρατικό Ταμείο Εργαζομένων διευκρινίζει ότι θα καλύπτει μόνο τις αμβλώσεις για «ιατρικά απαραίτητες» διαδικασίες. Αλλά αυτό το νομοσχέδιο κάνει ένα ακόμη βήμα και φροντίζει να ορίζει σαφώς τα "ιατρικά αναγκαία".

Οι δημοκράτες προσπάθησαν να προσθέσουν δύο τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο - μία για να διευκρινιστεί ότι το μέτρο δεν θα εμπόδιζε τη χρήση της αντισύλληψης και ένα άλλο για να απαλλαγεί από την απαίτηση από το θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης ή αιμομιξίας να αναφέρει το έγκλημα εκτέλεσής τους πριν να τεθεί θέμα έγκρισης της έκτρωσης. Και οι δύο τροπολογίες απορρίφθηκαν.
ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive