Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

18-12-2017 η δίκη του δολοφόνου της Μάγκυ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2017
Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές στις 18 Δεκεμβρίου του 2017 αναμένεται να εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας η υπόθεση του Κώστα Λιάπη, ο οποίος στις 17 Ιουλίου 2014 στα Νέα Στύρα Ευβοίας ....
κακοποίησε φρικτά και άφησε σε κωματώδη κατάσταση την μόλις 3,5 μηνών κουταβίτσα, την Μάγκυ, χτυπώντας την με μια καρέκλα έξω από την ταβέρνα του.
Θυμίζουμε ότι ο δράστης κοπάνισε το ζώο με μια καρέκλα – αφού πρώτα το δελέασε προσφέροντας του τροφή για να τον πλησιάσει – μπροστά στα μάτια των περαστικών. Τα τραύματα στο κεφάλι της Μάγκυ ήταν εξαιρετικά σοβαρά γι’ αυτό και η κτηνίατρος Ειρήνη Ταπουτή, λίγες ώρες μετά το έγκλημα, προχώρησε στην ευθανασία της καθώς η κατάσταση της ήταν μη αναστρέψιμη.

Το ζώο σε κωματώδη κατάσταση μπροστά στα πόδια του δράστη.

Η Αργυρώ Γκελερή,  που μετέφερε το τραυματισμένο ζώο τα ξημερώματα της 18ης Ιουλίου 2014 στην κτηνίατρο στη Νέα Λάμψακο – και μίλησε στο www.zoosos.gr – θα είναι μια εκ των μαρτύρων κατηγορίας και μας προσκαλεί όλους σε αυτή την δίκη, που ελπίζουμε να μην αναβληθεί και πάλι.
Η δίκη του Κώστα Λιάπη έχει ήδη αναβληθεί πολλές φορές μέχρι τώρα αλλά στον δράστη έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ το οποίο βεβαίωσε το Υπολιμεναρχείο Καρύστου και επικύρωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η διαμαρτυρία, η οποία διοργανώθηκε στις 20 Ιουλίου 2014 από φιλόζωους έξω από το μαγαζί του δράστη, ήταν πρωτοφανής σε μέγεθος για τα ελληνικά δεδομένα.
Το ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ αναρτήθηκε τον Οκτώβριο του 2014.
Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2014 μερικούς μήνες μετά το έγκλημα η ταβέρνα «Ο Κώστας» έκλεισε και σύμφωνα με πληροφορίες μας ο δολοφόνος του ζώου άνοιξε αλλού μαγαζί εστίασης.
Πλήθος κόσμου έξω από την ψησταριά του φονιά της κουταβίτσας.
Δυστυχώς οι κάτοικοι της περιοχής παρά και την ανακοίνωση του Δήμου Καρύστου, που κατέκρινε και καταδίκασε το έγκλημα, στήριζαν τον δράστη – λέγοντας ουσιαστικά «πως κάνετε έτσι για ένα κοπρόσκυλο» – γι’ αυτό και κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας η οποία διοργανώθηκε εκεί δεν έλλειψαν οι αντεγκλήσεις, τα μικροεπεισόδια και οι προσαγωγές.
Ένα από τα πανό των διαδηλωτών.
Το έγκλημα αυτό, που έφερε στη δημοσιότητα το www.zoosos.gr, έγινε ευρέως γνωστό στο πανελλήνιο – αφού ασχολήθηκαν με την υπόθεση πολλά καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. κάτι επίσης πρωτοφανές – και μετά από πιέσεις η αρμόδια λιμενική αρχή βεβαίωσε ως όφειλε το διοικητικό πρόστιμο στις 11 Αυγούστου 2014. Ήταν η πρώτη φορά που το Λιμενικό Σώμα επιβάλει διοικητικό πρόστιμο και μάλιστα τέτοιου ύψους και αυτή ήταν σαφέστατα για μια μεγάλη νίκη του φιλοζωικού κινήματος στη χώρα μας.
Η Μάγκυ ήταν μόλις 3,5 μηνών.
NeaStiraEviasMagi
  • Blogroll

  • Blog Archive