Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Δικάζονται 18 αστυνομικοί για την άγρια καταστολή 28-29/6/2011

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Δεκεμβρίου 17, 2017
Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 συνεχίζεται ...
στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 3) η δίκη των δεκαοκτώ (18) αστυνομικών, δέκα έξι (16) επικεφαλής διμοιριών Υ.Α.Τ. και δυο (2) μελών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, για την άγρια καταστολή και την ωμή, εγκληματική αστυνομική βία εναντίον των πολιτών που συμμετείχαν στις παλλαϊκές αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις, του διημέρου 28 και 29 Ιουνίου 2011, όταν η πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση έφερε το Πρώτο Μεσοπρόθεσμο.

Τα γεγονότα των ημερών, τα ανοιγμένα κεφάλια πολιτών, οι ηλικιωμένοι, οι νεότεροι, τα παιδιά που κινδύνευσαν από την καταιγιστική και συντονισμένη ρίψη χημικών και τη βία, κηλίδωσαν την ιστορία και έκαναν το γύρο του κόσμου, εξαναγκάζοντας ακόμη και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των Αστυνομικών να ζητήσουν συγγνώμη.

Σήμερα, εξήμιση (6,5) χρόνια μετά, πολλοί από τους εμπλεκόμενους έχουν αμειφθεί και προαχθεί από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., η δίκη γίνεται σε συνθήκες παρασιώπησης και συγκάλυψης, ενώ Δικαιοσύνη και κυβέρνηση απέχουν προκλητικά από τις οφειλόμενες ενέργειες για την αποκάλυψη της αλήθειας και την συνολική απόδοση ευθυνών, σε όλους τους υπαιτίους και για τα κακουργήματα που διέπραξαν.




























pandiera
  • Blogroll

  • Blog Archive