Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Sankt Pauli Athen Klub: 7η Αποστολή Αλληλεγύης στο Λαύριο

Posted by Β.Π. Σάββατο, Δεκεμβρίου 02, 2017

21584872_318792238530911_1472114758_nΜια ακόμη επίσκεψη αλληλεγγύης του Sankt Pauli Athen Klub στο Λαύριο…. αυτή τη φορά αποκλειστικά στον καταυλισμό με τα κοντέινερς, που βρίσκεται 800 μέτρα μακριά από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και όπου ζουν 120 άτομα (πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά).


Παραδώσαμε...
20 λίτρα γάλα μακράς διάρκειας για παιδιά, κουτιά παιδικό γαλά συμπκυκνωμένο, 21 κιλά μοσχαρίσιο κιμά, πολλές αραβικές πίτες, φρούτα, πολλά ζευγάρια παπούτσια (γυναικεία χειμωνιάτικα) και οικειακό εξοπλισμό που πρόσφεραν φίλοι εργαζόμενοι από τον κλάδο του Βιβλίου (δύο ξύλινα τραπεζάκια, μεγάλο πλαστικό τραπέζι, ηλεκτρικό κουζινάκι, μια σόμπα αλογόνου, ένα καλοριφέρ λαδιού). 
Υπενθυμίζουμε ότι, από τα τέλη Ιούλη 300 Κούρδοι πρόσφυγες έχουν καταδικαστεί σε πείνα, μετά την αποχώρηση από το Κέντρο του Ερυθρού Σταυρού. Όλος αυτός ο κόσμος που διαμένει στο Κέντρο Φιλοξενίας και στα κοντέινερς, επί μήνες ζει με τη βοήθεια της αλληλεγγύης χωρίς καμία κρατική στήριξη!
Οι ανάγκες στο Κέντρο του Λαυρίου είναι πολύ μεγάλες. Το Sankt Pauli Athen Klub κάνει έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης. Θα επαναλάβουμε τις επισκέψεις μας στο Λαύριο μεταφέροντας υλική βοήθεια και ηθική στήριξη.
Η κύρια προσπάθειά μας είναι να παραδίδουμε γάλα μακράς διαρκείας για τα παιδιά. Παράλληλα σε συνεννόηση με την Επιτροπή των Προσφύγων θα ενημερώνουμε για τις πιο πιεστικές ανάγκες που κάθε φορά υπάρχουν. 

Αναζητούμε για τα κοντέινερς, τα οποία είναι χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό: μικρά ψυγεία, πλυντήριο ρούχων, ηλεκτρικά κουζινάκια, ηλεκτρικά φουρνάκια, σκεύη με ηλεκτρικά μάτια, σκεύη για μαγείρεμα (κατσαρολικά, τηγάνια…), καρέκλες και μικρά τραπεζάκια. Ιδιαίτερα αναζητούμε θερμαντικά (ηλεκτρικές σόμπες, καλοριφέρ, αερόθερμα). Στα κοντέινερς οι πρόσφυγες δίνουν μάχη με το κρύο, τη βροχή, τη λάσπη. Όποιος/α μπορεί να διαθέσει κάτι από όσα προαναφέραμε, ας επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας.
Επικοινωνείστε επίσης μαζί μας για προσφορά τροφίμων (όχι ζυμαρικά…δεν είναι στις διατροφικές συνήθειες των Κούρδων), φαρμάκων, ειδών προσωπικής υγιεινής, καθαριστικών, παπουτσιών (ανδρικών, γυναικείων, παιδικών)…όχι ρούχα.
Όποια συλλογικότητα δραστηριοποιείται για τη στήριξη των Προσφύγων στο Λαύριο, ας επικοινωνήσει μαζί μας για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας (καταμερισμό στη συγκέντρωση βοήθειας, κοινή μεταφορά κοκ).
Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Λαύριο δεν θα λυγίσει από την πείνα. Η Αλληλεγγύη όλων μας θα το κρατήσει όρθιο!
Καταδικάζουμε κάθε σκέψη (επιδίωξη) για κλείσιμο του Κέντρου Φιλοξενίας. Η κυβέρνηση, ο Δήμος Λαυρεωτικής και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να αρχίσει πάλι η τροφοδοσία του Κέντρου.
  • Blogroll

  • Blog Archive