Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

 «Νομικός και μουσικοσυνθέτης» αυτοπροσδιορίζεται ο διοργανωτής του συλλαλητηρίου για την ονομασία της πΓΔΜ στο Σύνταγμα, στις 4 Φεβρουαρίου.


Μιλώντας στον Real FM, ο Δημήτρης Μιχάκης, δήλωσε μάλιστα πως δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα, για τη ζωή του.   «Δηλώνω και το καταγγέλλω δημοσίως ότι σήμερα είχα ένα τηλεφώνημα απειλητικό εναντίον μου, δίνοντάς μου διορία να ακυρώσω το συλλαλητήριο. Απείλησαν τη ζωή μου. Θα πάω στον εισαγγελέα, δεν φοβάμαι τίποτα γιατί εδώ αφορά στην πατρίδα μας και την ενότητα όλων των Ελλήνων. Θα πάω στον Εισαγγελέα και θα βρούμε ποιο άτομο ήταν αυτό και τι υποκρύπτεται από πίσω. Θα δώσω στοιχεία και θα διευκολύνω να βρεθούν αυτοί που ήθελαν να κάνουν κάτι τέτοιο».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Μιχάκης

Η πρώτη φορά που ο κ. Μιχάκης και ο τηλεοπτικός φακός συναντιούνται, είναι έξω από το θέατρο Χυτήριο στην Ιερά Οδό. Εκεί όπου Χρυσή Αυγή και παραθρησκευτικές οργανώσεις, συγκρούονται με την αστυνομία για να ακυρώσουν την παράσταση «Corpus Christi». Εκεί δίπλα στον υπόδικο πλέον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής και ο Δημήτρης Μιχάκης.
Στο ρεπορτάζ που μεταδίδει ο Alpha εκείνη την εποχή, ο κ. Μιχάκης, ακούγεται να φωνάζει σε αστυνομικό την ώρα που οι συγκεντρωμένοι ψάλλουν τον εθνικό ύμνο, πως θα τον καταγγείλει γιατί δεν είναι σε στάση… προσοχής.

Η υποψηφιότητα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Παρά τους κοινούς… αγώνες με τη Χρυσή Αυγή για την απαγόρευση θεατρικών έργων, ο  Δημήτρης Μιχάκης, ξαναεμφανίζεται στα ψηφοδέλτια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Τερματίζει προτελευταίος μεταξύ των υποψηφίων των ΑΝΕΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης.
Με ένα καταγγελτικό μήνυμα για όλα τα κόμματα (και δεδομένο ότι δεν θα εκλεγεί) ο κ. Μιχάκης, αποφασίζει να απέχει από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Στο Ωραιόκαστρο κατά των προσφυγόπουλων

Ένα περίπου χρόνο αργότερα, ο νομικός Δημήτρης Μιχάκης, εμφανίζεται και πάλι στα κανάλια, να υπερασπίζεται το δικαίωμα των κατοίκων του Ωραιοκάστρου, που εμποδίζουν 9 προσφυγόπουλα να πάνε στο σχολείο της περιοχής, στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Πραγματοποιεί μάλιστα και εκδήλωση στην περιοχή, όπου μιλάει από μπαλκόνι, χωρίς να φαίνεται κανείς να τον παρακολουθεί…

Επιφυλακτικές οι Παμμακεδονικές Ενώσεις

Η αποκάλυψη του διοργανωτή του συλλαλητηρίου, έχει μάλιστα προκαλέσει σύμφωνα με το thestival.gr προβληματισμό, στις Παμμακεδονικές Ενώσεις, τα πολιτιστικά σωματεία και τους συλλόγους που συνέβαλαν στην επιτυχία του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη.
Πιθανολογείται μάλιστα, πως οι περισσότερες οργανώσεις δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο «συλλαλητήριο» στην πλατεία Συντάγματος. Αντίστοιχα θα περιμένουν να δουν τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης και έπειτα θα παρέμβουν, όχι νωρίτερα από τα μέσα Μαρτίου. 

anemosantistasis
  • Blogroll

  • Blog Archive