Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Επίθεση από ακροδεξιούς και φωτιά στην κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη
Ομάδα ακροδεξιών, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτέθηκε και έβαλε φωτιά στην κατάληψη Libertatia στη Λ. Στρατού 19 και Σαρανταπόρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνταν το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.
Το κτίριο ...
τυλίχτηκε γρήγορα στις φλόγες, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπήρχαν άνθρωποι μέσα την ώρα της επίθεσης.
Στο σημείο έσπευσαν 6 οχήματα της πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες. Παρά την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ευτυχώς το κτίριο εκείνη την ώρα ήταν άδειο.
Νωρίτερα, συμπλοκή σημειώθηκε σε μία ακόμη κατάληψη, σε κοντινό σημείο και συγκεκριμένα στον «Ελεύθερο κοινωνικό χώρο σχολείο» επί της οδού Βασ. Γεωργίου με Μπιζανίου. Ομάδα αγνώστων που κατευθύνονταν στο συλλαλητήριο ενεπλάκη με άτομα που περιφρουρούσαν την κατάληψη και ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη καπνογόνων.
Επίθεση επίσης επιχειρήθηκε στη συγκέντρωση που καλούσαν κυρίως αντιεξουσιαστές στην Καμάρα και προκλήθηκε επέμβαση των ΜΑΤ. Ομάδα διαδηλωτών, που συμμετείχε στο συλλαλητήριο, ξέφυγε από την Αστυνομία και επιχείρησε να προσεγγίσει την περιοχή της Καμάρας. Οι δύο πλευρές πλησίασαν σε μικρή απόσταση και άρχισαν να εκσφενδονίζουν μεταξύ τους αντικείμενα. Αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προκειμένου να τους απομακρύνουν.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive