Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Η ΒΙΟΜΕ έχει κοινωνικό ρεύμα, θέλει, ξέρει και μπορεί να μεταδώσει δωρεάν σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της κι ίσως γι’ αυτό θέλουν να τους κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα πάνω που συμπληρώνει πέντε χρόνια λειτουργίας χωρίς αφεντικά.
Με αφορμή τα πεντάχρονα η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατών απευθύνει κάλεσμα για ένα διήμερο δράσεων αύριο και μεθαύριο, τονίζοντας ότι...
οι εργάτες άντεξαν και απέκρουσαν όλες τις επιθέσεις -«ξύλο από τα ΜΑΤ, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, προσπάθειες για ξεπούλημα μέσα από πλειστηριασμούς»- και τώρα πλέον «η ΒΙΟΜΕ παράγει οικολογικά καθαριστικά προϊόντα, ενώ τελευταία διευρύνθηκε η παραγωγή μέσα από τη βιομηχανική κόλλα και την ‘‘αφισολίνη’’ που θα μπορεί να βοηθήσει και τις ανάγκες των κοινωνικών κινημάτων προκειμένου να διαδώσουν τις ιδέες τους».
Το μέλος της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας, Χρήστος Μανούκας, λέει στην «Εφ.Συν.» πως «αυτό που θα θέλαμε να συζητηθεί και να διαδοθεί είναι τα σοβαρά εμπόδια που βρίσκει στο ελληνικό εργατικό κίνημα η ΒΙΟΜΕ για να μην αποκτήσει μιμητές, την ώρα που είναι προς μίμηση αφού συντηρεί 30 οικογένειες, βγάζει νέα προϊόντα και έχει πρατήριο στην Αθήνα. Φαίνεται λοιπόν ότι συνδικαλιστικές δυνάμεις δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος, την ένταση και την ποιότητα παραδείγματος. Η ΒΙΟΜΕ δεν είναι παραχώρηση και χάρη από καμιά κυβέρνηση, δεν είναι υπόθεση νομικού πλαισίου, είναι υπόθεση του κινήματος».
Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία καταγγέλλει επίσης ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. παραδίδει με την αδιαφορία της τη ΒΙΟΜΕ ξανά στα νύχια των αρπαχτικών», αφού την 1η Μαρτίου «θα προσπαθήσουν να ξεπουλήσουν το οικόπεδο και να κάνουν βίδες τη ΒΙΟΜΕ. Φυσικά δεν θα τους αφήσουμε, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές».
Πριν από αυτό πάντως προσπάθησαν να τους κόψουν το ρεύμα. Οπως κατήγγειλε με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη», κλιμάκιο της ΔΕΗ πήγε στο εργοστάσιο «και ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι θα αποσυνδέσει το ρεύμα για χρέη που είχαν η προηγούμενη διεύθυνση και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου».
Οι εργαζόμενοι εμπόδισαν την αποκοπή και το ΣΕΕΝ ζητάει η ΔΕΗ να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια για αποκοπή της σύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος της ΒΙΟΜΕ και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα συνδικάτα των εργαζομένων της ΔΕΗ να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους εργάτες».

efsyn.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive