Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

O βουλευτής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς είναι ο πολιτικός που ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας για το σκάνδαλο Novartis, αλλά το FBI αρνήθηκε να τον θέσει σε αυτό το καθεστώς.
Το θέμα για το ...
αίτημα πρώην υπουργού να ενταχθεί στο καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων από το FBI αποκάλυψε αρχικά το Tvxs.gr και το όνομα διέρρευσε κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Ant1.
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες του Tvxs.gr, ο Νίκος Χατζηνικολάου ανέφερε πως σύμφωνα με δικές του πληροφορίες αλλά και εκτιμήσεις από δηλώσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν, πρόκειται για τον Μάριο Σαλμά. Απαντώντας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, που ηταν καλεσμένος, ανέφερε: «και οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις σας είναι σωστές».
Η συνομιλία προκάλεσε την παρέμβαση του Μάριου Σαλμά, ο οποίος υποστήριξε αρχικά πως δεν ζήτησε να ενταχθεί σε καθεστώς «προστασίας» από το FBI και δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με το FBI ούτε έχει ποτέ συναντηθεί με στελέχη του.
Όταν του επισημάνθηκε από τον ευρωβουλευτή πως αυτό αναφέρεται και στη σχετική δικογραφία της υπόθεσης, ο Μάριος Σαλμάς αποκάλυψε πως είχε συναντήσεις με αρμόδιους για τις έρευνες και ειδικότερα με τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά τα τρία στελέχη της εταιρείας που υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα έχουν καταθέσει στοιχεία στο FBI.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, συναντήθηκε μόνο με στελέχη δικηγορικού γραφείο της Ουάσιγκτον που του ζήτησαν να καταθέσει στην Αμερική ως «μάρτυρας επιβεβαίωσης» και όχι ως «προστατευόμενος μάρτυρας». Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως όπως ο ίδιος ο κ. Σαλμάς ανέφερε δεν ενημέρωσε την ηγεσία του κόμματός του για τις συναντήσεις που είχε, καθώς όπως είπε οι έρευνες βρίσκονταν σε αρχικό στάδιο.
Μαξίμου: Ο Σαλμάς κατέρριψε κάθε παραθεωρία για σκευωρία και κουκουλοφόρους μάρτυρες 
«Ο κ. Σαλμάς κατέρριψε κάθε παραθεωρία για σκευωρία και κουκουλοφόρους μάρτυρες», σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου, αναφερόμενο στις  δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας της ΝΔ Μάριου Σαλμά.
«Το 2014 ο κ. Σαλμάς ισχυριζόταν πως ‘ο Άδωνις Γεωργιάδης αύξησε το κόστος των φαρμάκων για τους ασφαλισμένους’, εκτιμώντας την επιβάρυνση στα 200 εκατ. ευρώ. Σήμερα ο κ. Σαλμάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ομολόγησε πως του είχε ζητηθεί στο παρελθόν να συνεισφέρει στις έρευνες στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα  ως ‘μάρτυρας επιβεβαίωσης’» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και προσθέτει:
«Με λίγα λόγια, ο κ. Σαλμάς κατέρριψε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο κάθε παραθεωρία για δήθεν σκευωρία και κουκουλοφόρους μάρτυρες. Κάθε μέρα που περνάει οι αντιφάσεις της ΝΔ πυκνώνουν. Πείτε επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

TVXS
  • Blogroll

  • Blog Archive