Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Μια οικογένεια αστέγων βρέθηκε νεκρή σε ένα φορτηγάκι στο οποίο διέμεναν, στον χώρο στάθμευσης του εμπορικού κέντρου Garden Grove, στην Καλιφόρνια, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, λιγότερο από πέντε χιλιόμετρα από το ...
θεματικό πάρκο της Disneyland.
Το τραγικό αυτό περιστατικό υπογραμμίζει την κρίσμη κατάσταση στην οποία έχει φτάσει το πρόβλημα έλλειψης στέγης στις ΗΠΑ και ειδικά στην Κομητεία Orange της Καλιφόρνια, όπου η αστυνομία πρόσφατα διέλυσε βίαια καταυλισμούς αστέγων.
Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, στα θύματα περιλαμβάνονται και δύο παιδιά, 9 μηνών και 2 ετών.
Η αστυνομία ανέφερε ότι η πιθανή αιτία θανάτου της οικογένειας ήταν ατύχημα από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα και ότι ήταν νεκροί για δύο ή τρεις ημέρες πριν βρεθούν τα σώματά τους.
Σύμφωνα με μαρτυρίες η οικογένεια ήταν από την Garden Grove και ήταν άστεγοι εδώ και αρκετό καιρό.

Ο άστεγος πληθυσμός στην Κομητεία Orange αυξήθηκε κατά 13% από το 2013, με 4.792 άτομα καταγεγραμμένα ως άστεγοι. Περισσότεροι από τους μισούς βρέθηκαν να κοιμούνται έξω, στα οχήματά τους ή σε άλλες περιοχές που δεν προορίζονται για ανθρώπινη κατοίκηση. Το περσινό, ήταν το δεύτερο πιο θανατηφόρο έτος για τον άστεγο πληθυσμό στην κομητεία Orange, με 193 καταγεγραμμένους θανάτους.
  • Blogroll

  • Blog Archive