Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Fake news για ηλίθιους ρατσιστές στο Πρώτο Θέμα

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Τρίτη, Μαρτίου 20, 2018
Το να διαδίδεις ψευδείς ειδήσεις είναι συνηθισμένο για μια εφημερίδα σαν το Πρώτο Θέμα. Το να διαδίδεις όμως ψευδείς τίτλους ειδήσεων τους οποίους διαψεύδει το ίδιο σου το «ρεπορτάζ» ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Αναπαράγοντας ψευδή είδηση που μετέδωσε αρχικά (αλλά στη συνέχεια διόρθωσε) το lesvosnews.gr η εφημερίδα ανέφερε ότι...
«Κτηνοτρόφος στη Λέσβο πιάνει στα «πράσα» μετανάστες να σφάζουν τα ζώα του». Στον υπότιτλο μάλιστα διαβάζουμε πως «όταν τους ζήτησε λίγο κρέας, οι μετανάστες φάνηκαν «γενναιόδωροι» και προσφέρθηκαν να του βάλουν λίγο σε μία σακούλα δωρεάν!!!»

Επειδή βέβαια η πληροφορία διαψεύστηκε το Σαββατοκύριακο το Πρώτο Θέμα προσέθεσε στο τέλος του κειμένου και την εξής φράση «Ακολούθησε, όμως, η έρευνα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της οποίας αποδείχθηκε ότι οι τρεις μετανάστες είχαν αγοράσει το ζώο από κρεοπώλη στη Μόρια. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν τον κρεοπώλη, ο οποίος επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό των τριών μεταναστών. Τελικά οι τρεις κατηγορούμενοι μετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι».

Κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια οι συντάκτες του κειμένου θεώρησαν ότι κανείς δεν θα μπει στον κόπο να διαβάσει ολόκληρο το κείμενο. Και έτσι διατήρησαν τον ψευδή τίτλο και όλα τα fake news που είχαν παρουσιάσει στον πρόλογο του κειμένου.






info-war.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive