Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Η Amazon εξωθεί τους εργαζόμενους σε κάποιες αποθήκες να ουρούν σε μπουκάλια και αυτή είναι απλά η τελευταία προσθήκη στη μακρά λίστα καταγγελιών και μαρτυριών που έρχονται να συνθέσουν ένα ζοφερό εργασιακό περιβάλλον.

Οι νέες κατηγορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τον...
δημοσιογράφο James Bloodworth, ο οποίος εργάστηκε μυστικά σε μια αποθήκη της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο.

O Bloodworth αναφέρει ότι ορισμένοι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να περπατήσουν την αποθήκη των 65.000 τ.μ. (απόσταση περίπου 10 λεπτών με τα πόδια) για να φτάσουν στις δύο μοναδικές τουαλέτες που εξυπηρετούσαν το σύνολο του χώρου και των 1.200 εργαζομένων.

Ο Bloodworth ισχυρίζεται επίσης ότι έπρεπε να περπατά σχεδόν 10 μίλια κάθε μέρα για διάφορα καθήκοντα μέσα στις εγκαταστάσεις και ότι ο «χρόνος σπατάλης» παρακολουθούνταν συνεχώς.

Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι ουρούσαν σε μπουκάλια επειδή ζούσαν από το φόβο των παρατηρήσεων για τη σπατάλη χρόνου και πώς αυτό θα μπορούσε να τους κάνει να χάσουν τη δουλειά τους, αναφέρει ο δημοσιογράφος στη βρετνική «Τhe Sun»

Μια ξεχωριστή έρευνα που δημοσιεύθηκε την Κυριακή από την ομάδα εργασίας Organise διαπίστωσε ότι το 74% των 102 υπαλλήλων  που ρωτήθηκαν είπε πως απέφευγε να χρησιμοποιήσει το μπάνιο για να μην αντιμετωπίσει κάποια επίπληξη η πειθαρχική συνέπεια.

Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι ανησυχούν για την απώλεια όλο και υψηλότερων στόχων.

Το 55% δήλωσαν ότι έχουν υποφέρει από κατάθλιψη από τότε που άρχισαν να εργάζονται στην Amazon, ενώ το 57% δήλωσαν ότι έχουν περισσότερο άγχος.

Στην ίδια έρευνα οι εργαζόμενοι μοιράστηκαν περισσότερα ποσοτικά στοιχεία σχετικά με την εμπειρία τους στην Αmazon. «Οι στόχοι αυξήθηκαν δραματικά. Δεν πίνω νερό γιατί δεν έχω χρόνο για τουαλέτα» περιγράφει μια μαρτυρία. «Όλοι φοβούνται για τη δουλειά τους. Ειλικρινά αν ήξερα ποτέ πώς είναι αυτή η εταιρεία δεν θα άφηνα την προηγούμενη δουλειά μου. Το κέντρο της Amazon είναι το πιο τρομακτικό μέρος», αναφέρει άλλος υπάλληλος.

Μια άλλη, πρόσφατη έκθεση για την Mirror καταγράφει επίσης άθλιες συνθήκες καθώς οι εργαζόμενοι καλούνταν να είναι όρθιοι στο σύνολο των 10 ωρών της βάρδιας τους, εκτός από τα δύο διαλείμματα 30 λεπτών. Τα διαλείμματα για τη χρήση τουαλέτας καταγράφονταν  αυτόματα από τους σταθμούς εργασίας.









ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive